Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Προκριματικούς αγώνες αλιείας οργανώνει στις 18 Μαρτίου ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας

Στις 18 Μαρτίου θα συνεχιστούν οι Προκριματικοί διασυλλογικοί αγώνες αλιείας με φελλό από λιμενικές εγκαταστάσεις στο λιμάνι του Ηρακλείου. Τους αγώνες διοργανώνει ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας κατόπιν σχετικής ανάθεσης από την Ελληνική Ομοσπονδία Υποβρύχιας Δραστηριότητας, Αθλητικής Αλιείας.

Πρόκειται για μία σημαντική αθλητική διοργάνωση, που λαμβάνει χώρα στην Κρήτη φέτος, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο και πάλι με τη συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Σητείας, το Πανελλήνιο και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που φέτος θα διεξαχθεί στην Ελλάδα και την Κρήτη.
Οι αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Κρήτης ξεκίνησαν στις 25 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκαν στις 4 Μαρτίου κι ακολουθούν δύο αγωνιστικές στις 18 Μαρτίου και τη 1 Απριλίου. Πραγματοποιούνται στο βόρειο τμήμα του λιμενοβραχίονα Κούλε και δεν ενοχλούν την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού. Κάθε αγώνας διαρκεί 4 ώρες. Όλοι οι αθλητές αγωνίζονται για την ατομική κατάταξη σύμφωνα με τον Κανονισμό και τις προσαρτήσεις του.
Αλυτάρχης των αγώνων είναι ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Σητείας κ. Κυριάκος Παπαϊωάννου. Την ευθύνη διεξαγωγής του κάθε αγώνα έχει η τριμελής επιτροπή των αγώνων, που αποτελούν οι κ. Κυριάκος Παπαϊωάννου και τα μέλη Μανώλης Αγγελάκης και Ελευθέριος Κανάκης. Κριτές των είναι η Αντιπρόεδρος του ΝΟΣ Μαργαρίτα Καφετζάκη, ο Γενικός Γραμματέας του Ομίλου Ιωάννης Μανιάς και ο Ταμίας του Νικ. Καρπαθάκης.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, οι αγώνες ξεκινούν όλες τις ημερομηνίες στις 8 το πρωί με την συγκέντρωση των αρχηγών και την πιστοποίηση των αθλητών. Ακολουθούν η κλήρωση θέσης των αθλητών, είσοδος στις ψαρεύτρες- βυθομετρήσεις και στις 10 το πρωί η έναρξη της αγωνιστικής, που ολοκληρώνεται στις 2 το μεσημέρι, η ζύγιση των αλιευμάτων και η έκδοση των αποτελεσμάτων.
Τα αλιευτικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται στους αγώνες είναι καλάμι, μηχανισμός, φελλός, αγκίστρι. Ως αλιεύματα ορίζονται όλα τα ψάρια του λιμανιού (κέφαλοι, σάρπες, γόπες, γερμανοί, μουρμούρες ).

Οι Προκριματικοί
Οι προκριματικοί αγώνες διεξάγονται -σε κάποιες ήδη έχουν πραγματοποιηθεί- στις τέσσερις περιφέρειας της χώρας, Αττικής, Κρήτης, Στερεάς Ελλάδας, Νησιών Αιγαίου. Από την τελική κατάταξη κάθε περιφέρειας οι αθλητές θα αποκτήσουν έναν συντελεστή, που θα μεταφέρουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Στους Προκριματικούς Διασυλλογικούς Αγώνες της Περιφέρειας Κρήτης συμμετέχουν 20 αθλητές από την Σητεία και το Ηράκλειο. Κατά τις δύο πρώτες αγωνιστικές όλα κύλησαν ομαλά και ευχή όλων είναι να ολοκληρωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι αγώνες.
«Η ευθύνη της διοργάνωσης από το Ναυτικό Όμιλο Σητείας είναι σημαντικήκι αποτελεί μία βάση καλή κι ένα καλό test για την προετοιμασία και την διεξαγωγή του Πανελλήνιου και Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος», σημείωσε ο κ. Παπαϊωάννου.
Στο συγκεκριμένο άθλημα ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας έχει τα τελευταία χρόνια επιτύχει σημαντικές διακρίσεις, καθώς επί τρία έτη αναδεικνύεται Πρωταθλητής Ελλάδος, ενώ πέρυσι συμμετείχε με αυτόνομη ομάδα και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Λισσαβόνα.

Το Πανελλήνιο
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα (Ατομικό και Ομαδικό ), που διοργανώνει και πάλι ο Ναυτικός Όμιλος Σητείας, θα φιλοξενηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου. Η 1η αγωνιστική θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου, η 2η στις 22 Απριλίου, η 3η στις 26 Μαΐου και η 4η στις 27 Μαΐου.
Μπορούν να συμμετέχουν όποιοι αθλητές επιθυμούν με μόνη προϋπόθεση να έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον δύο από τους προκριματικούς αγώνες της εκάστοτε περιφέρειας.
Στο ομαδικό μπορούν να συμμετάσχουν όποιοι σύλλογοι επιθυμούν με μία κλειστή ομάδα, υποχρεωτικά πέντε αθλητών. Κάθε σύλλογος που θα συμμετάσχει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οφείλει να αποστείλει δελτίο συμμετοχής έως τις 28 Μαρτίου στον υπεύθυνο του τμήματος αλιείας με φελλό της επιτροπής αλιείας της ΕΟΥΔΑΑ καθώς και στο διοργανωτή σύλλογο.
Με την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος συγκροτείται η Εθνική ομάδα Ελλάδας, που την στελεχώνουν οι αθλητές που κατέλαβαν στην συνολική ατομική κατάταξη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος τις θέσεις 1η έως 6η. Οι αθλητές από την θέση 1η έως 5η αποτελούν την Εθνική Ομάδα και ο 6ος το αναπληρωματικό μέλος. Εκτός από την Εθνική Ομάδα δυνατότητα συμμετοχής στο Πανευρωπαϊκό-Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην συνέχεια, έχουν δύο ακόμα ομάδες, ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής σύλλογος του ομαδικού Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Το Πανευρωπαϊκό
Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με συνδιοργναωτή το Ναυτικό Όμιλο Σητείας θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Οκτώβρη στο λιμάνι Ηρακλείου.  Σήμερα αναμένονται στο Ηράκλειο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΥΔΑ κ. Βαγγέλης Ρακαντάς και Δημήτρης Γαλήνας, για να προβούν σε επαφές και συζητήσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θα συναντηθούν με αρμοδίους της Επιτροπής Αγώνων, της Περιφέρειας, του Λιμεναρχείου κι όλων των υπόλοιπων εμπλεκόμενων φορέων.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας