Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Η επισκευή του παλαιού λιμένα Σητείας

Ο Πρόεδρος  του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας κ. Μιχ. Αντωνιδάκης ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πρόσκληση του υπουργείου με την οποία ζητείται από το  Ταμείο η υποβολή έργων για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του υπουργείου για το 2018.

«Συζητήσαμε και τονίσαμε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η ένταξη του έργου που αφορά την επισκευή του παλαιού λιμένα Σητείας ύψους 124.000 €. Περιλαμβάνει την επισκευή της υποσκαφής που υπάρχει στο παλιό λιμάνι καθώς και την βελτίωση της αναδομής και της λιθοδομής στο πλάι του λιμένα (στο τοιχίο).
Επιπλέον θα προσπαθήσουμε να εντάξουμε και κάποια άλλα έργα που στοχεύουμε να γίνουν, αν είναι εφικτό, όπως η προμήθεια και τοποθέτηση πλωτών εξέδρων στην μικτή λιμενολεκάνη. Δεν γνωρίζουμε αν μπορούμε να το εντάξουμε στο πρόγραμμα. Δεν έχουμε και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων εγκεκριμένη, οπότε δεν ξέρουμε αν θα προλάβουμε να το εντάξουμε. Προσπαθούμε. Θα ερευνήσουμε και την δυνατότητα έγκρισης μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων μόνο για τις πλωτές εξέδρες, χωριστά από την ΜΠΕ του λιμανιού. Θα δούμε αν μπορεί να γίνει», είπε.
Μ.Ψ.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας