Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Πρόταση μομφής για τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας

Ο ανεξάρτητος Σύμβουλος κ. Νίκος Καραμανωλάκης έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Σητείας την πρόταση μομφής -είχε τεθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση- προς τον Πρόεδρο κάνοντας λόγο για δυσλειτουργία του Δ.Σ. και για απόκρυψη εγγράφου από το σώμα. Επρόκειτο για την πρόταση του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλαικάστρου προς το Δ.Σ. για τη χωροθέτηση του Αστεροσχολείου στο Παλαίκαστρο. Όμως δεν κοινοποιήθηκε στο σώμα προς ενημέρωσή του.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο κ. Δρακάκης είχε αναφέρει ότι το αίτημα δεν ήρθε ποτέ στο προεδρείο και είχε ζητήσει από το Δήμαρχο να πραγματοποιηθεί εξέταση σε διοικητικό επίπεδο ή επίπεδο Δημοτικών Συμβούλων, αίτημα που είχε γίνει αποδεκτό. Ο κ. Καραμανωλάκης ζήτησε λοιπόν να ενημερωθεί για το τί έχει γίνει σχετικά με την επιστολή του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Ο Δήμαρχος κ. Θεοδ. Πατεράκης σημείωσε ότι «δεν θεωρεί πως υπάρχει ευθύνη από κανένα υπάλληλο, ακολουθήθηκε η διαδικασία που προβλέπεται και η συγκεκριμένη επιστολή ελήφθη υπ’ όψιν και ανακοινώθηκε κατά την συνεδρίαση της 29η Δεκεμβρίου του 2017. Καμία ευθύνη δεν έχει και ο Πρόεδρος του Δ.Σ.».
Ο Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής πρόσθεσε ότι «δεν υπήρξε απόκρυψη κανενός εγγράφου. Το έγγραφο πρωτοκολλήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου στο Δήμο, το παρέλαβα στις 28 και στις 29 του μήνα στην συνεδρίαση του Δ.Σ., συμπεριελήφθη στην εισήγησή μου η πρόταση του Συλλόγου, η οποία ήταν αόριστη». Εστίασε στο αίτημα του Συλλόγου για την εξέταση της περίπτωσης της χωροθέτησης του Αστεροσχολείου στο Παλαίκαστρο και εξήγησε ότι βάσει ημερομηνιών και των εξελίξεων που υπήρχαν, δεν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. «Την ίδια ώρα ο χρόνος πίεζε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας», όπως τόνισε.
Ακολούθησε για άλλη μία φορά συζήτηση για το θέμα. Αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης επανέλαβαν ότι δεν αποτελεί το όλο ζήτημα λόγο για πρόταση μομφής προς τον Πρόεδρο, αναφέρθηκαν και στην σχετική νομοθεσία. Αλλά και πως το Δ.Σ. πρέπει να ενημερώνεται για οποιοδήποτε θέμα ή έγγραφο αποστέλλεται από οπουδήποτε κι αν προέρχεται.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας