Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Εχθροί του τόπου είναι μόνο τα προβλήματα

Ναι, υπάρχει η εντύπωση ότι οι δημότες σε μεγάλο εύρος επιζητούν την αρρωστημένη απόλαυση που προκύπτει μέσα από ρητορικές κοκορομαχίες, σε ύφος που να παραπέμπει σε πεζοδρόμιο, καφενείο και γήπεδο,
ανάμεσα αλλά και εντός των κατεχόντων την δημοτική αρχή και των φιλοδοξούντων να την κατακτήσουν.
Υποψιάζομαι όμως ότι, ευτυχώς, έχει καταντήσει βαρετή και μη ανεκτή η παραπάνω κατάσταση που οδηγεί σε στερεότυπα του τύπου: «Ο Δήμαρχος κατηγόρησε την μείζονα αντιπολίτευση ότι… …». «Απαντώντας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την δημοτική αρχή ότι…» «Η ελάσσονα αντιπολίτευση κατηγορώντας τους δυο παραπάνω και το σύστημα …»
Συνήθως τα «κατηγορώ» δεν αντιστοιχούν σε ανταλλαγή πολιτικών επιχειρημάτων, αλλά σε αντιπαράθεση χαμηλής ευρηματικότητας κι αισθητικής ευφυολογημάτων, σε ανταλλαγή ανούσιων, εντυπωσιοθηρικών κενολογιών και κάποιες φορές καταλήγουμε αναπόφευκτα σε αλληλοβρίσιμο (ξεκατίνιασμα). Έτσι βέβαια προσφέρουμε θέαμα (κακόγουστο) αν και το ζητούμενο είναι το έργο. Απαραίτητο και το θέαμα, αλλά είναι «δουλειά» των θαυμαστών θεατρικών, μουσικών, πολιτιστικών κλπ ομάδων που «γεννά» η Σητεία.
Με «κουρδισμένο» το μυαλό στις επόμενες δημοτικές εκλογές σε βαθμό που αυτό να καθορίζει την καθημερινότητα στα δημοτικά πράγματα χάνεται το ζητούμενο, προσπερνάμε τις ανάγκες του σήμερα που εδώ και τώρα επιζητούν λύση. Οι λύσεις μετατίθενται στο απώτερο «λαμπρό» μέλλον, λες και θα μας έρθει μόνο του ως δια μαγείας.
Συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι εξαρτημένοι και ανεξάρτητοι και Δήμαρχε, μπροστά στον επαπειλούμενο ορατό κίνδυνο επιδείνωσης της θλιβερής εικόνας ας επιχειρήσουμε μια ομαδική αλλαγή συμπεριφοράς και ας κριθούμε από τα αποτελέσματα. Σε περιπτώσεις δε (θεμιτών και αναγκαίων) προσωπικών φιλοδοξιών, ας αναδειχθεί από αρχές, ιδέες, πράξεις και έργο ποιός είναι ο καλύτερος, ο καταλληλότερος για κάθε πόστο.
Το πλαίσιο της δράσης του Δημοτικού Συμβουλίου, πρέπει να είναι η δημιουργική αντιπαράθεση χωρίς προσωπικές απαξιώσεις, το δε ζητούμενο η αποτελεσματική σύνθεση για να κερδίσουμε και εμείς και η Σητεία.
Δημητροπουλάκης Πέτρος
Εξαρτημένος Δημοτικός σύμβουλος

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας