Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

«Τα οικονομικά καλύτερα σε σχέση με το 2016». Θετική η εικόνα του προϋπολογισμού του Δήμου Σητείας

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Λαντζανάκη συζητήθηκε η έκθεση εσόδων – εξόδων του Δ’ τριμήνου του προϋπολογισμού του δήμου οικονομικού έτους 2017.
 Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η εικόνα του προϋπολογισμού είναι θετική. Όπως τονίστηκε από τον Λαντζανάκη, υπάρχουν κάποιες δυστοκίες, όμως τα οικονομικά δεδομένα είναι καλύτερα σε σχέση με το 2016.  «Είμαστε σε ένα καλό δρόμο», τόνισε.
Ο κ. Νίκος Πλακαντωνάκης Δημοτικός Σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας παρατήρησε ότι η εισπραξιμότητα είναι μικρή σε σχέση με τα προϋπολογισθέντα – βεβαιωθέντα παρελθόντων οικονομικών ετών.

Η προμήθεια απορριμματοφόρου και φορτηγού
Επίσης, εγκρίθηκε το πρακτικό (αποσφράγισης – αξιολόγησης φακέλου δικαιολογητικών συμμετοχής και τεχνικών προσφορών) του Ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού για την προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος και ημιφορτηγού ανατρεπόμενου.
Δεδομένης της παλαιότητας του στόλου των οχημάτων του Δήμου που έχουν ως αποτέλεσμα μεταξύ άλλων την πρόκληση συχνών ζημιών, επισημάνθηκε η σπουδαιότητα της συγκεκριμένης προμήθειας με σκοπό την ενίσχυση του στόλου του δήμου και των υπηρεσιών του με απώτερο στόχο την παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Εγκρίθηκε το πρακτικό – κατακύρωση αποτελέσματος συνοπτικού διαγωνισμού για την εκτέλεση της υπηρεσίας μεταφόρτωσης και μεταφοράς ανακυκλώσιμων αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Σητείας στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου για το έτος 2018 – 19. Αφορά την μεταφόρτωση και μεταφορά 500 τόνων ανακυκλώσιμων αποβλήτων στο ΚΔΑΥ. Το οικονομικό αντικείμενο ορίζεται σε 29.750 με ΦΠΑ και η τιμή σε 48 ευρώ ανά τόνο.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας