Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Η μασκότ του Σητειακού Καρναβαλιού

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση, 26 χρόνια μετά το πρώτο επίσημο και οργανωμένο καρναβάλι του Δήμου μας, σας παρουσιάζουμε την μασκότ του Σητειακού Καρναβαλιού.
Πρώτα απ’ όλα, να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που στείλατε τις προτάσεις σας.
  • Η Οργανωτική επιτροπή μετά από πολλή σκέψη κατέληξε και επέλεξε το σχέδιο της Πόπης Αυγουστάκη το χταπόδι.



«Ο Πολύδωρος» το χταπόδι.

Το χταπόδι μας θα αλλάζει ρούχα και θα κρατάει διάφορα αντικείμενα αναλόγως με την κάθε εκδήλωση.



Σαν Χταπόδι που είναι, έχει πολλά πόδια ή χέρια για να προλαβαίνει να οργανώνει τις πολλές εκδηλώσεις που γίνονται την περίοδο των αποκριών.
  • Το όνομα του είναι «Πολύδωρος»
Κατά τη μυθολογία: Ήταν Βασιλιάς που ονομάστηκε «Πολύδωρος» επειδή στον γάμο του δέχτηκε πολλά δώρα από τους θεούς. Εμάς όμως μας ενδιαφέρει ποιος ήταν ο Πολύδωρος στην Σητειακή παράδοση και πιο συγκεκριμένα στον Ερωτόκριτο Του Β. Κορνάρου.
  • Ο Πολύδωρος ήταν ο πιστός φίλος του Ερωτόκριτου.
  • «Ο Ερωτόκριτος που δεν μπορεί να φανερώσει τον έρωτά του στην Αρετούσα, τον εκμυστηρεύεται στον πιστό του φίλο, τον Πολύδωρο και μαζί πηγαίνουν κάτω από το παράθυρό της τα βράδια και τις τραγουδούν» «Αδέρφι μου, Πολύδωρε το ξέρω, το κατέχω, πως με τον έρωτα αυτό ξεμπερδεμό δεν έχω. Φλόγα μου καίει την καρδιά και δεν μπορώ να γιάνω και για την Αρετούσα μου θα πέσω να ποθάνω».
Για την ιστορία, οι προτάσεις που στάλθηκαν ήταν ένας καρχαρίας, ένας ξιφίας, μία χελώνα, ένας ιππόκαμπος και 3 χταπόδια.
 Η Οργανωτική επιτροπή του Σητειακού Καρναβαλιού.
Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας