Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη στο εργαστήριο Κεραμικής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. πραγματοποίησε Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία

20180125_183559
Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία πραγματοποίησε την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 επίσκεψη στο εργαστήριο Κεραμικής του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. στο πλαίσιο της διαθεματικής εργασίας «Τέχνες και επαγγέλματα που χάνονται στον χρόνο».
Οι εκπαιδευόμενοι, αλλά και οι εκπαιδευτές του σχολείου, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της κεραμικής τέχνης από την αξιόλογη συντοπίτισσά μας κ. Μαρία Τσαντάκη, η οποία ασχολείται πολλά χρόνια με την τέχνη αυτήν.
Πιο συγκεκριμένα, ενημερωθήκαμε για τα διαφορετικά μοτίβα και υλικά που χρησιμοποιήθηκαν από την Αρχαιότητα έως και σήμερα, σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο. Πληροφορηθήκαμε για τις δυσκολίες του επαγγέλματος του κεραμοποιού, αλλά και για τις δυνατότητες που προσφέρει. Παρακολουθήσαμε βίντεο με γνωστούς Έλληνες κεραμοποιούς να μιλούν για την τέχνη τους και, στο τέλος, η κ. Τσαντάκη δημιούργησε, παρουσία όλων, πήλινα αγγεία καθημερινής χρήσης.  Ήταν μία ιδιαιτέρως σημαντική εκπαιδευτική επίσκεψη από την οποία όλοι ανεξαιρέτως μαγεύτηκαν και ζήτησαν να επαναληφθεί στο μέλλον.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τόσο την κ. Μαρία Τσαντάκη, η οποία με πολύ μεγάλη προθυμία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας να μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις της για την κεραμική τέχνη, όσο και την κ. Ελένη Δρετάκη, τη Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Σητείας, η οποία μας φιλοξένησε στον χώρο του εργαστηρίου Κεραμικής του σχολείου, καθώς και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. για την παρουσία τους.
Οι εκπαιδευόμενοι του Α’ Κύκλου του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σητεία και οι εκπαιδευτές

Πηγή : Style100  fm

Συνολικες προβολες σελιδας