Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Σητείας

Tην Kυριακή Μετά τα Φώτα, 14 Ιανουαρίου, o Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου πόλεως Σητείας,
όπου τέλεσε το μνημόσυνο του αοιδίμου Ιερέως Αντωνίου Τσίρκα (ετήσιο) και των μακαριστών Μάρκου Αναγνωστάκη (ετήσιο) Όλγας Μωυσάκη (εξάμηνο) καιΓεωργίου Πετρουλάκη (εννιαήμερο).
Στην oμιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε στο πολυάριθμο εκκλησίασμα με απλό και περιεκτικό λόγο για την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, υπογραμμίζοντας ότι μετά το Βάπτισή του ο Ι. Χριστός ξεκίνησε τη δημόσια δράση και το κήρυγμά του λέγοντας «μετανοείτε, ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών». Επίσης, τόνισε ότι μόνο όταν ο άνθρωπος μετανοήσει ειλικρινά και ανακαλύψει μέσα του την κρυμμένη Βασιλεία του Θεού, θα μπορέσει να δεί Φώς Μέγα, να ξεφύγει από την κατάσταση του σκότους και της σκιάς, όπως οι Εθνικοί ειδωλολάτρες της Γαλιλαίας, και να λάμψει ο Χριστός που είναι το αληθινό φως. Ο Χριστός ενηνθρώπησε και ενσαρκώθηκε από αγάπη για να προσλάβει τον κάθε άνθρωπο, όσο αμαρτωλός και αν είναι, να τον θεραπεύσει και να του χαρίσει την αιώνια και αληθινή ζωή, η οποία αρχίζει από τούτη τη ζωή και συνεχίζεται ατελεύτητα στην ουράνια Βασιλεία του.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας