Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Σε καλό δρόμο για τη χρηστή οικονομική διαχείριση του δήμου Σητείας

Στην πρώτη υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου κ. Νίκου Λαντζανάκη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας τα μέλη της Επιτροπής ευχήθηκαν στον Πρόεδρο καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντα και αγαστή συνεργασία.
Ο κ. Λαντζανάκης ανταπέδωσε προσβλέποντας, όπως συμπλήρωσε, στην βοήθειά τους. Παράλληλα ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, καθώς συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν και η πρώτη για το νέο έτος.
Τα θέματα της συνεδρίασης ήταν διαδικαστικά. Αφορούσαν την έγκριση έκδοσης χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής προνοιακών επιδομάτων Νοεμβρίου -Δεκεμβρίου καθώς και την έγκριση προτάσεων ανάληψης υποχρέωσης και διάθεσης των σχετικών πιστώσεων έτους 2017.
Εγκρίθηκε επίσης το πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης του συνοπτικού διαγωνισμού για τη μεταφόρτωση και μεταφορά ανακυκλώσιμων αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Σητείας στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών Ηρακλείου έτους 2018-2019. Η σχετική πίστωση ανέρχεται σε 29.700 €.
«Πραγματοποιήθηκε», ανέφερε ο κ. Λαντζανάκης, «η πρώτη συνεδρίαση με τυπικά θέματα, τα οποία όμως έχουν την ιδιαίτερη σημασία τους. Σε ό,τι αφορά την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, είναι μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη του Δημάρχου κ. Πατεράκη στο πρόσωπό μου για το σημαντικό αυτό πόστο. Πόσο δε όταν είχε προηγηθεί η θητεία του κ. Τερζή στην θέση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής, η οποία θεωρώ ότι ήταν πολύ καλή. Το έργο του φάνηκε και θα φαίνεται σε όλη τη διάρκεια αυτής της δημοτικής περιόδου. Θα προσπαθήσω να συνεχίσω σε αυτή την πορεία, καταθέτοντας κι εγώ το δικό μου στίγμα στα οικονομικά του Δήμου, που είναι σαφώς μείζων τομέας. Σε ό,τι αφορά το προσωπικό, βεβαίως γνώριζα τους εργαζόμενους, τώρα που έρχομαι σε καθημερινή τριβή μαζί τους διαπιστώνω ότι είναι επαρκείς και μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο στην κατεύθυνση της χρηστής οικονομικής διαχείρισης του δήμου και της ανάπτυξης των οικονομικών δεδομένων».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας