Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαικάστρου στην Ιρλανδία

Στην Ιρλανδία, στην πόλη Galway, ταξίδεψαν πρόσφατα μαθητές και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Παλαικάστρου και έλαβαν μέρος στην πρώτη συνάντηση των εταίρων του νέου προγράμματος «Erasmus+» με τίτλο «Transport in the Past, Present and Future».

Το νέο πρόγραμμα είναι διετές. Συνολικά σε αυτό συμμετέχουν πέντε χώρες με έξι σχολεία -με συντονίστρια χώρα την Ιρλανδία- από την Ελλάδα- το Δημοτικό Παλαικάστρου, την Ιταλία και δύο σχολεία της, την Πολωνία και την Ισπανία.
Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Εμμ. Κοντογιαννάκης τόνισε «ότι στο πλαίσιο του προγράμματος οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το θέμα “μεταφορές” μέσα από μία διαθεματική οπτική (Ιστορία, Γεωγραφία, Μουσική, Τέχνες κλπ.), μέσα από την ευρωπαϊκή διάσταση του θέματος αναδεικνύοντας στις σημαντικότερες πολιτιστικές διαφορές των λαών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Οι μεταφορές το 2050”για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Χώρο Μεταφορών και τέλος μέσα από την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών.
Κατά την επίσκεψη στον ιρλανδικό σχολείο έγινε επίσημη υποδοχή των φιλοξενουμένων με την παρουσία τοπικών παραγόντων σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα, ενώ ακολούθησαν παρακολουθήσεις μαθημάτων σε διάφορες σε διάφορες τάξεις του σχολείου δίνοντας την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να γνωρίσουν από κοντά την εκπαιδευτική διαδικασία. Επίσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις, σε πολλούς ξεχωριστούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή».
Την σημασία της ευρωπαϊκής διάστασης του Δημοτικού Σχολείου Παλαικάστρου μέσα από τα προγράμματα «Erasmus+» και την διαχρονικά προστιθέμενη αξία σε κάθε επίπεδο της σχολικής πραγματικότητας υπογράμμισε για άλλη μία φορά ο κ. Κοντογιαννάκης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας