Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αρνήθηκε ο Υπουργός να δεχθεί την επιτροπή του Νομού Λασιθίου για τα Υποθηκοφυλακεία

Ως υπεκφυγή και άρνηση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου  Σταθάκη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που θα δημιουργήσει στους πολίτες η κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων του Νομού Λασιθίου, εξέλαβε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου την απόρριψη του αιτήματος να συναντηθεί μαζί του η επιτροπή την οποία είχε συγκροτήσει η γενική συνέλευση του συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Γιώργος Παραουλάκης είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ ότι στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το γραφείο του υπουργού τον ενημέρωσαν ότι ο υπουργός «δεν μπορεί να τους δεχτεί λόγω φόρτου εργασίας», κάτι που ο Δικηγορικός Σύλλογος ζήτησε να του γνωστοποιηθεί γραπτώς, πράγμα που έγινε. Στη λακωνική απάντηση που έλαβε ο κ. Παραουλάκης από το υπουργικό γραφείο επισημαίνεται: «Λόγω φόρτου εργασίας δεν θα μπορέσετε να έχετε τη συνάντηση που αιτείστε. Μπορείτε, όμως, εφόσον το επιθυμείτε, να στείλετε υπόμνημα προς τον υπουργό με τις παρατηρήσεις σας ή να επικοινωνήσετε με συνεργάτη του».
Ο κ. Παραουλάκης σχολιάζοντας την εξέλιξη αυτή χαρακτήρισε την επίκληση φόρτου εργασίας ως υπεκφυγή. «Θεωρώ ότι είναι υπεκφυγή από πλευράς του υπουργού, γιατί έχει σκοπό να προχωρήσει στην κατάθεση του νομοσχεδίου ως έχει. Εμείς στείλαμε το υπόμνημα, αλλά δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα αλλάξει κάτι…», τόνισε.
Το υπόμνημα κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές Λασιθίου κ. Μανώλη Θραψανιώτη και Γιάννη  Πλακιωτάκη.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας