Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Αναστάτωση από ένα ραντεβού για καβγά δύο μαθητών στη Σητεία – Για ανακριβή δημοσιεύματα μιλάει ο διευθυντής του γυμνασίου (Ηχητικό)

Ένα περιστατικό με ένα ξυλοδαρμό μεταξύ μαθητών έχει αναστατώσει την εκπαιδευτική και όχι μόνο κοινότητα της Σητείας, ιδιαίτερα μετά από ένα δημοσίευμα από ιστοσελίδα μεγάλης σε κυκλοφορία εφημερίδας, που καταγράφει μια μαρτυρία με απίστευτα γεγονότα.

Εκεί γίνεται λόγος για 3-4 μαθητές αλβανικής καταγωγής που χτυπούσαν έναν άλλο,  λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο τους, την ώρα που και άλλοι μαθητές ήταν παρόντες και εξοπλισμένοι με σκουπόξυλα(!), γελώντας και τραβώντας σε βίντεο τον ξυλοδαρμό.
https://www.facebook.com/SitiaNea/
Ο διευθυντής του 2ου Γυμνασίου Σητείας, στο οποίο φοιτούν τα συγκεκριμένα παιδιά, Γιώργος Ρεΐζης, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ανέφερε πως σύμφωνα με όσα έχει μάθει ο ίδιος, μιλώντας με αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού αλλά και με τους γονείς των παιδιών, όσα έχουν γραφτεί απέχουν πολύ από την αλήθεια, είναι υπερβολικά και έχουν πολύ μεγάλες ανακρίβειες.
Όπως είπε το περιστατικό συνέβη μεταξύ δύο μόνο μαθητών, ένα μαθητή της 1ης τάξης αλβανικής καταγωγής, και ένα ντόπιο παιδί της 3ης τάξης, οι οποίοι είχαν τσακωθεί στο σχολείο και είχαν δώσει ραντεβού το ίδιο απόγευμα για να συνεχίσουν τον καβγά εκτός σχολείου. Το περιστατικό έγινε εκτός, μακριά από το σχολείο, και κοντά στο ΑΤ Σητείας, και έγινε γνωστό όταν μητέρα ενός άλλου μαθητή είδε τα παιδιά και ενημέρωσε κατευθείαν την αστυνομία.
Ο κ. Ρεΐζης, τόνισε πως δεν υπήρξαν ούτε αίματα, ούτε τραυματισμός των μαθητών, ενώ από την επόμενη μέρα τα παιδιά συνέχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο χωρίς πρόβλημα. Παρόντες στο περιστατικό ήταν και κάποιοι άλλοι μαθητές, δεν είναι γνωστό αν κάποιος τραβούσε βίντεο, όμως δεν υπήρχαν παιδιά με σκουπόξυλα ή καδρόνια.
Τόσο η Αστυνομία, όσο και ο ίδιος έκανε αυστηρές συστάσεις στα δύο παιδιά και τις οικογένειές τους ώστε να μην επαναληφθεί το περιστατικό, και όπως λέει ούτε στο συγκεκριμένο περιστατικό ούτε και γενικότερα έχουν οργανωθεί συμμορίες μαθητών, όπως γραφόταν στο δημοσίευμα.


.


Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας