Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

«Θα εστιάσω σε κρίσιμα προβλήματα», δηλώνει ο Αντιδήμαρχος Σητείας Π. Χριστοδουλάκης

Λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο νέος Αντιδήμαρχος Σητείας κ. Παύλος Χριστοδουλάκης, έχει ήδη ξεκινήσει σειρά επαφών με τους Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει το πλαίσιο δράσης και αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων.

Στις δηλώσεις του στην ΑΝΑΤΟΛΗ ευχαρίστησε καταρχήν τον Δήμαρχο Σητείας κ. Θοδωρή Πατεράκη για την τιμή όπως είπε στο πρόσωπο του με τον ορισμό του στη θέση του Αντιδημάρχου η οποία για τον ίδιο όπως τόνισε αποτελεί και μία μεγάλη ευθύνη στην εκπλήρωση του έργου που πρέπει να επιτελεστεί στην διάρκεια της θητείας κατά την τρέχουσα δημοτική περίοδο. «Θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τόσο του Δημάρχου όσο και συνολικά των πολιτών του Δήμου Σητείας πάνω στα αντικείμενα των οποίων έχω την ευθύνη», τόνισε.
Ο κ. Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιδημάρχου για πρώτη φορά και οι αρμοδιότητες που έχει αφορούν την Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής και το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού.
Αναφερόμενος στο έργο του Αντιδημάρχου κ. Λαντζανάκη που μέχρι πρόσφατα είχε τις παραπάνω αρμοδιότητες σημείωσε: «Έχει γίνει μία πολύ καλή δουλειά ως τώρα. Έχει προχωρήσει η προσπάθεια σε ένα ικανοποιητικό βαθμό και αυτήν θέλω να συνεχίσω εστιάζοντας ιδιαίτερα σε κάποια σημεία που είναι κρίσιμα για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Υπάρχει ένα νομικό καθεστώς που σε κάποια σημεία δεν αφήνει πολλές δυνατότητες. Ο οικονομικός παράγοντας παραμένει κρίσιμος. Μέσα λοιπόν στο πλαίσιο της νομιμότητας θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαχειριστούμε, να επιλύσουμε και να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Θα κινηθώ με διαφάνεια και ενημέρωση προς τους πολίτες», τόνισε.
Ο κ. Χριστοδουλάκης έχει συναντηθεί με τον Διευθυντή της Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Μιχάλη Οικονομάκη και πρόθεση του είναι η επαφή και η συνεργασία όπως είπε με τους Διευθυντές όλων των υπηρεσιών του Δήμου και βέβαια συνολικά τους εργαζόμενους.
Σε ότι αφορά την διεξαγωγή των πρώτων συμπερασμάτων του ανέφερε: «Η Οικονομική είναι μία καλά οργανωμένη και σχεδιασμένη υπηρεσία. Με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό που λειτουργεί ο Δήμος, οι υπάλληλοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και κάνουν καλά τη δουλειά τους. Αυτό έχω αξιολογήσει και θέλω να μεταφερθεί στους πολίτες. Θα συνεχίσω τις επαφές και την συνεργασία με όλους τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους για να ενημερωθώ από πρώτο χέρι για τα προβλήματα που υπάρχουν, να βρούμε τρόπους επίλυσης όπου μπορούμε, δεδομένου όπως προανέφερα ότι τίθενται πολλά ζητήματα που δεν είναι εφικτό σε αυτήν την δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύουμε να αντιμετωπιστούν όλα από το Δήμο. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα κρινόμαστε καθημερινά μέχρι το τέλος της θητείας μας».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας