Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας προσφέρει πολλά χάρις στην ευγενική συμπαράσταση της κοινωνίας

Πολύτιμο συστατικό της σύνθεσης της κοινωνίας της Σητείας, όπως συχνά αποδεικνύεται, είναι η διάθεση προσφοράς. Αυτή αποτελεί και ένα σημαντικό στοιχείο για την λειτουργία δομών, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας,
το οποίο ξεκίνησε να δραστηριοποιείται το 2011 και εξακολουθεί ανελλιπώς όλα αυτά τα χρόνια να προσφέρει στους συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Σημαντικός επίσης παράγοντας στην δράση αυτή είναι οι εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου που διαθέτουν πολύ από τον χρόνο τους και με ανιδιοτελή διάθεση στηρίζουν οικογένειες και πολίτες, που βρίσκονται σε ιδιαίτερα δεινή θέση κυρίως λόγω οικονομικών συνθηκών.
Και την εορταστική περίοδο η δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήταν έντονη, καθώς ικανοποιητική ήταν -δεδομένων πάντα των δύσκολων συγκυριών- η ανταπόκριση του κόσμου για την συγκέντρωση επιπλέον τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία προσφέρθηκαν σε συνανθρώπους.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Σητείας κ. Γεωργία Φραγκιαδάκη, «τις γιορτινές αυτές ημέρες ο κόσμος ανταποκρίθηκε παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και βοήθησε έτσι ώστε το Κοινωνικό Παντοπωλείο να στηρίξει τις οικογένειες που φροντίζει με είδη πρώτης ανάγκης και επιπλέον τρόφιμα όπως κρέας, γλυκά και άλλα. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που βοηθάει πάντα και που βοήθησε περισσότερο αυτές τις ημέρες».
Αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από πολίτες, συνέδραμαν καταστήματα, φροντιστήρια, σχολεία, ακόμα και δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων στη Σητεία.

Στηρίζει 80 οικογένειες

Αυτή την ώρα το Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας στηρίζει περί τις 80 οικογένειες, ανελλιπώς, κάθε μήνα. Στη διάρκεια της λειτουργίας του από το 2011 μέχρι σήμερα, όπως ανέφερε η κ. Φραγκιαδάκη, το Κοινωνικό Παντοπωλείο έχει στηρίξει πάνω από 200 οικογένειες, περίπου 600 άτομα, προσφέροντας πάνω από 10.000 τσάντες με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. «Αυτές έχουν προσφερθεί αποκλειστικά χάρις τη συνδρομή των πολιτών, που από το υστέρημά τους δίνουν ό,τι μπορούν. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στηρίζεται αποκλειστικά σε αυτές τις δωρεές, δεν επιχορηγείται από πουθενά, δεν διαχειρίζεται χρήματα. Λειτουργεί ως ενδιάμεσος μεταξύ του κόσμου και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη, στους οποίους προσφέρονται τρόφιμα. Προσπαθούμε την βοήθεια αυτή να την διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να στηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερους συνανθρώπους μας. Έχουμε επίσης καλάθια σε S/M της πόλης όπου μπορεί και πάλι ο κόσμος να προσφέρει τρόφιμα. Και όπως συχνά αναφέρουμε δεν χρειάζεται ένας να δώσει πολλά, αρκεί όλοι να δώσουν από ένα. Ένα κουτί γάλα, ένα κουτί μακαρόνια, όσπρια κλπ. Έτσι συγκεντρώνουμε μία ποσότητα τροφίμων με την οποία ενισχύονται οι συνάνθρωποι μας κάθε μήνα. Δεν χρειάζονται πολλά, αρκεί να έχουμε πάντα στο μυαλό μας να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε όλοι μαζί τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο κόσμος εμπιστεύεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο και συνδράμει την δράση του όλα αυτά τα χρόνια. Τους ευχαριστούμε όλους πολύ», πρόσθεσε.
Επίσης οι πολίτες ανταποκρίνονται σε δράσεις που υλοποιεί το Παντοπωλείο δίδοντας τρόφιμα, όπως είναι τα παζάρια ή η έκδοση ημερολογίων.
Τα πάγια έξοδα του, για το ενοίκιο και τους λογαριασμούς καλύπτονται από τους εθελοντές της δομής, εξήγησε η κ. Φραγκιαδάκη.
Οι άνθρωποι που εξυπηρετεί το Παντοπωλείο δοκιμάζονται ιδιαίτερα. Πρόκειται στο μεγαλύτερο ποσοστό για οικογένειες με παιδιά. Επίσης για συνταξιούχους, αλλά και ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα αυτονόητα, στην κάλυψη των αναγκών για την σίτισή τους.
Η κ. Φραγκιαδάκη ευχαρίστησε τον κόσμο για την βοήθειά του και τόνισε: «Αν δεν υπήρχε η στήριξη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια, το Κοινωνικό Παντοπωλείο δεν θα υπήρχε. Είναι μία καθαρά εθελοντική δράση, λειτουργεί ως μεσάζοντας, δεν λαμβάνει χρήματα και αν δεν βοηθούσε ο κόσμος δεν θα μπορούσε να συνεχίσει. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά και ελπίζουμε να συνεχίζουν να το πράττουν. Ευχόμαστε σε όλους Καλή Χρονιά με υγεία, αλληλεγγύη και προσφορά».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας