Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Σε «κρίσιμη» φάση η εξέλιξη του έργου «Αυχήν Αγκαθιά- Χαμέζι», μέχρι 5 Φεβρουαρίου έχει ο ανάδοχος περιθώριο ένστασης

«Κρίσιμες» είναι οι μέρες που διανύουμε για την πορεία του έργου «Αυχήν Αγκαθιά- Χαμέζι». Μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου βάσει και της σχετικής νομοθεσίας ο ανάδοχος έχει το περιθώριο να υποβάλει ένσταση, καθώς έχει κηρυχτεί έκπτωτος. Εάν δεν υποβληθεί ένσταση, η έκπτωση καθίσταται οριστική.

Εάν υποβληθεί, το Τεχνικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚ αναμένεται να την εξετάσει σε σύντομο χρονικό διάστημα. Το Τεχνικό Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει και το Δ.Σ. θα αποφασίσει και θα κριθεί εάν η ένσταση γίνει αποδεκτή ή θα οριστικοποιηθεί η έκπτωση. Αν οριστικοποιηθεί, ο ανάδοχος έχει τη δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ο ανάδοχος   αναμένεται να υποβάλει την ένσταση. Το αν θα γίνει δεκτή ή όχι, προφανώς δεν μπορεί να απαντηθεί στην παρούσα φάση. Πάντως αναμένεται βάσει νόμου η ένσταση να κριθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Διευθυντής Συγκοινωνιακών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης κ. Γιώργος Αγαπάκης ανέφερε ότι «για την υπηρεσία μας ζητούμενο είναι η ολοκλήρωση του έργου. Τα έργα δε γίνονται με μαγικό τρόπο ή ταχυδακτυλουργικά. Το συγκεκριμένο έργο έφτασε σε αυτό το σημείο μετά από πολύ μεγάλες προσπάθειες κι αγωνιζόμαστε να το τελειώσουμε. Θέλουμε να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό, πριν την επόμενη τουριστική περίοδο.
Όμως υπάρχει νομοθεσία που πρέπει να εφαρμοστεί. Η υπηρεσία μας, ο ΟΑΚ, καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο της κείμενης νομοθεσίας να ολοκληρώσει το έργο το συντομότερο δυνατό. Εύχομαι τα πράγματα να έχουν την καλύτερη δυνατή έκβαση. Εμείς θα προσπαθήσουμε σε κάθε περίπτωση για την συντομότερη ολοκλήρωση του έργου», σημείωσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας