Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Αντιπαράθεση Θ. Πατεράκη και Ν. Καραμανωλάκη για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ για το 2018

Ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σητείας κ. Καραμανωλάκης απέστειλε απαντητική επιστολή προς το Δήμαρχο Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκη για το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής της ΔΕΥΑΣ για το 2018.

Η επιστολή του Δημάρχου Σητείας
Σητεία 28/12/2017
Προς Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Καραμανωλάκη Νικόλαο
Κύριε Καραμανωλάκη,
Όπως θα ενθυμείσθε, πιστεύω, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 14ης Δεκεμβρίου 2017 συζητήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ (άρα με τη σύμφωνη γνώμη του μέλους της παράταξής σας που συμμετέχει στο Δ.Σ.), που αφορά την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ για το 2018, όπως αυτό επιβάλλεται από το Ν.1751/2017.
Μετά από διάλογο και πολλούς προβληματισμούς που κατατέθηκαν, αποφασίσθηκε κατά πλειοψηφία (με πρόταση της συμπολίτευσης) μειοψηφούντων μελών της παράταξής σας (μεταξύ των οποίων και εσείς) η αναβολή λήψης απόφασης.
Επειδή θεωρώ ότι συμφωνείτε και εσείς ότι θα πρέπει να υπάρξει εξορθολογισμός του τιμολογίου (δεν είναι δυνατόν οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Σητείας να συνεχίσουν να πληρώνουν πολλαπλάσια από τους κατοίκους των άλλων Δημοτικών Ενοτήτων), αλλά συγχρόνως και η ΔΕΥΑΣ θα πρέπει να διαθέτει την οικονομική ευρωστία για να καλύπτει τα λειτουργικά της έξοδα (συντηρήσεις, αποκαταστάσεις βλαβών, μισθοδοσία προσωπικού κλπ), σας καλώ, λαμβάνοντας υπόψη και την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ να ορίσετε ένα μέλος της παράταξής σας το οποίο, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΣ κ.κ. Ψωμαδάκη Σταύρο, Ρεμουντάκη Νικόλαο και Γουλιέλμο Νεκτάριο και 2 μέλη της συμπολίτευσης να επεξεργαστούν και να φέρουν στο Δ.Σ. πρόταση για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΣ.
Επειδή η διαχείριση του φυσικού πόρου του νερού θεωρώ ότι δεν είναι θέμα μικροπολιτικής προσέγγισης είμαι σίγουρος, ότι άμεσα θα ορίσετε τον εκπρόσωπό σας, ούτως ώστε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ιανουαρίου να έχουμε στη διάθεσή μας τη σχετική εισήγηση από τη διαπαραταξιακή επιτροπή.
Ο Δήμαρχος Σητείας
Θοδωρής Πατεράκης

Η απαντητική επιστολή του κ. Καραμανωλάκη:
Κύριε Δήμαρχε,
Σας καλώ να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις του αξιώματος που αιτηθήκατε από τους πολίτες και εκείνοι με την σειρά τους σας απέδωσαν. Προχωρήστε λοιπόν με την πολιτική σας  και υλοποιήστε την, διαμορφώνοντας την τιμολογιακή πολιτική του 2018.
Το αποτέλεσμα του σχεδιασμού σας, θα κριθεί από πλευράς μου εκ νέου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ως οφείλω και όπως άλλωστε έπραξα με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στη συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου. Εκεί όπου με την παρέμβασή μου και όχι μόνο, προκλήθηκε η αναβολή και επανεξέταση της αρχικής σας πρότασης. Και φυσικά, δεν θα μπορούσα να συνηγορήσω σε δυσθεώρητες αυξήσεις της τάξης του 250%. Και φυσικά, δεν μπορώ να έχω κοινά σημεία συνάντησης με εκπροσώπους τέτοιων προτάσεων.
Κύριε Δήμαρχε, ο νόμος στον οποίο αναφέρεστε, σας προσφέρει όλες τις βασικές κατευθύνσεις, αλλά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε, ώστε να αποδώστε στους πολίτες το αποτέλεσμα της 7ετούς διαχείρισης των δημόσιων υπηρεσιών, όπως μπορεί να διαμορφωθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις. Το όποιο αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχει με σαφήνεια την «σφραγίδα» της Δημοτικής Αρχής, ώστε να κριθεί από τους πολίτες και σε αυτό δεν θα ήθελα να μπω σε καμία περίπτωση εμπόδιο…
Νίκος Καραμανωλάκης
Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Σητείας

Από το γραφείο τύπου του δήμου Σητείας

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας