Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Οι διακριθέντες μαθητές του Λασιθίου στο διαγωνισμό Euroscola

Τα Λύκεια του Ν. Λασιθίου παρέλαβαν χθες τον πίνακα κατάταξης των διαγωνιζομένων μαθητών στο διαγωνισμό έκθεσης Euroscola.
Την προηγούμενη Τρίτη, όσοι μαθητές των Β’ και Γ’ τάξεων των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων του Νομού Λασιθίου και όλης της Κρήτης το επιθυμούσαν,
συμμετείχαν σε τρίωρη γραπτή εξέταση προκειμένου αυτοί που θα ξεχωρίσουν να συμμετάσχουν  στην ημερίδα EUROSCOLA που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο αριθμός αυτός για το Νομό Λασιθίου συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα σε 4 με 5 μαθητές/τριες.
Σύμφωνα με τις λίστες που εστάλησαν στα Λύκεια, στην πρώτη δεκάδα των μαθητών του Ν. Λασιθίου βρίσκονται οι εξής μαθητές: Μαρία Εμμ. Σφακιανάκη 1ο ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας, Ελένη Μιχ. Βρυγιωνάκη ΕΠΑ.Λ. Ιεράπετρας, Γεώργιος Αντ. Ζαγορίδης 1ο ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας, Όλγα Νικ. Λεμπιδάκη 1ο ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας, Ευαγγελία Μάρκου Άρχων 2ο ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας, Μαριάνθη Γεωργίου Χαραλαμπάκη 1ο ΓΕ.Λ. Αγίου Νικολάου, Ιωάννα Γεωργίου Τζανάκη 1ο ΓΕ.Λ. Αγίου Νικολάου, Δήμητρα Χαραλ. Λαμπράκη 2ο ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας, Αρετή Νικολάου Αγγελάκη 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας και Γεωργία Ιακώβου Μαχαιρά 1ο ΓΕΛ Ιεράπετρας.
Στο διαγωνισμό συνολικά συμμετείχαν γύρω στους 85 μαθητές.
Η κατάταξη προέκυψε από τον συνδυασμό τριών κριτηρίων: του βαθμού της έκθεσης (60%), της πολύ καλής γνώσης της αγγλικής ή γαλλικής γλώσσας βάσει σχετικών πτυχίων (20%) και της καλής γενικής επίδοσης στα μαθήματα του σχολείου (20%).
ΝΙΚΟΣ ΣΓΟΥΡΟΣ


Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας