Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Έκκληση στους νέους ανθρώπους της Σητείας να γίνουν αιμοδότες

Την τελευταία αιμοδοσία για το τρέχον έτος διοργάνωσε χθες το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Σητείας, στο προαύλιο του Γραφείου, στις Εργατικές Κατοικίες Β΄ και όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Σητείας του ΕΕΣ πατήρ Γεώργιος Γουλιέλμος- καλύφτηκαν οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο πατήρ Γεώργιος για άλλη μία φορά εστίασε στην αναγκαιότητα να γίνουν αιμοδότες οι νέοι άνθρωποι, αλλά και στο να είναι συνεπείς όσοι δανείζονται αίμα, επιστρέφοντάς το για να μπορούν να βοηθηθούν κι άλλοι συνάνθρωποι.
«Χρειαζόμαστε νέους αιμοδότες. Έχουμε νέους ανθρώπους στην περιοχή μας, έχουμε το ΤΕΙ, πιστεύω μπορούν να γίνουν πολλοί εθελοντές. Απευθύνω έκκληση στα νιάτα, να μάθουν να δίνουν αίμα. Σημαντικό είναι ότι κατά την διάρκεια της χρονιάς υπήρξαν αρκετοί άνθρωποι που μέσω φίλων, συγγενών, γνωστών -μεταξύ των οποίων και νέων ανθρώπων- επέστρεψαν το αίμα που είχαν δανειστεί. Είναι πολύ δυσάρεστο να αδιαφορεί κάποιος γι’ αυτή την υποχρέωσή του, γιατί αν δεν επιστρέφεται το αίμα που κάποιος λαμβάνει, δεν θα μπορεί να βοηθηθεί ένας άλλος άνθρωπος. Είναι σοβαρό πρόβλημα και πρέπει να είμαστε όλοι πιο υπεύθυνοι. Η αιμοδοσία είναι μία προσπάθεια που κάνουμε πάρα πολλά χρόνια τώρα στον τόπο μας. Είναι θετικό ότι υπάρχουν κι άλλοι Σύλλογοι αιμοδοσίας στην επαρχία μας, που επίσης καταβάλλουν προσπάθειες κι έτσι συνολικά μπορούμε να βοηθάμε τον κόσμο», πρόσθεσε ο πατήρ Γεώργιος.
Τέλος, ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συνεργάζονται και βοηθηθούν στην διεξαγωγή των αιμοδοσιών, το συνεργείο από το Ηράκλειο, τις Εθελόντριες Νοσοκόμες και τους Εθελοντές Σαμαρείτες του Περιφερειακού Τμήματος, όλους τους εμπλεκόμενους και φυσικά τους εθελοντές αιμοδότες που ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και δίνουν αίμα βοηθώντας συνανθρώπους μας.
«Το να δώσεις αίμα σημαίνει ότι δίνεις ζωή. Είναι πολύ σημαντικό», κατέληξε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας