Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Η σητειακή κοινωνία κοντά στον άνθρωπο

Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη αλλά και ενεργοποιημένη είναι αυτή την εορταστική περίοδο η τοπική κοινωνία της Σητείας, με μικρούς και μεγάλους να δρουν με σκοπό να προσφέρουν και να στηρίξουν συνανθρώπους τους με όποιους τρόπους μπορούν.
Σύλλογοι, φορείς, σχολεία, μεμονωμένοι πολίτες δείχνουν έμπρακτα την στήριξη τους στους ανθρώπους εκείνους που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση αναδεικνύοντας την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Στο πλαίσιο αυτό τις τελευταίες ημέρες το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Σητείας έχει δεχτεί πολλά πακέτα αγάπης που περιλαμβάνουν τρόφιμα προκειμένου να βοηθηθούν οικογένειες που χρίζουν υποστήριξης.
Ο Πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ Αντιδήμαρχος κ. Λεωνίδας Τερζής εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους όσους προσέφεραν και στηρίζουν την προσπάθεια αυτή όπως είναι μεταξύ άλλων το 1ο, 2ο, 3ο Δημοτικό Σχολείο Σητείας, το ΔΣ Παλαικάστρου, το Γενικό Λύκειο. «Ευχαριστούμε πολύ όλους που αυτές τις ημέρες συνδράμουν και βοηθούν συμπολίτες μας. Είναι μία ενέργεια που δείχνει το στίγμα της αλληλεγγύης και τα ιδιαίτερα και ισχυρά κοινωνικά αντανακλαστικά που έχει η τοπική κοινωνία», τόνισε.
Παράλληλα αναφερόμενος στη δομή του Κοινωνικού Παντοπωλείου τόνισε ότι «έχει αλλάξει σελίδα» δρώντας στην κατεύθυνση ισχυρής πλέον υποστήριξης και συνδρομής προς τις κοινωνικές ομάδες που χρίζουν βοήθειας. Λειτουργεί με δύο υπαλλήλους – κοινωνικό λειτουργό και υπάλληλο ΔΕ – ενώ παράλληλα υλοποιεί και το πρόγραμμα του ΤΕΒΑ για την επισιτιστική κρίση, παραλαμβάνοντας σε τακτά διαστήματα τρόφιμα και διανέμοντας τα σε ωφελουμένους.
Η συγκεκριμένη δομή χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ για τα τρία χρόνια καλύπτοντας λειτουργικά έξοδα, προμήθεια τροφίμων και κόστος μισθοδοσίας προσωπικού. «Φροντίσαμε να ανταποκριθούμε στην πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης και ήμασταν από τους φορείς που κατάφεραν να ενταχθούν, να χρηματοδοτηθούν και να ενισχύσουν και σε προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και μέσα το Παντοπωλείο. Θεωρούμε ότι ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις των καιρών και συνδράμουμε με την παρουσία μας όλους τους συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Τερζής.
Όπως πρόσθεσε, οι δομές και τα προγράμματα που διαχειρίζεται αυτή την ώρα το Παντοπωλείο στηρίζουν πάνω από 200 πολίτες. Το Παντοπωλείο συστεγάζεται στον ίδιο χώρο με το ΚΑΠΗ και το Κέντρο Κοινότητας. «Είναι μία παράλληλη δράση στο πλαίσιο πάντα της κοινωνικής υπηρεσίας όπου λειτουργεί ως τον κόμβο διασύνδεσης όλων των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που λαμβάνουν χώρα στο Δήμο Σητείας και συνδέει τις υπηρεσίες αυτές. Ο ΔΟΚΑΣ είναι ένα νομικό πρόσωπο που έχει ως αντικείμενο και το κοινωνικό γίγνεσθαι της περιοχής μέσα από τα προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι και των Παιδικών Σταθμών. Άρα το Κέντρο Κοινότητας λειτουργεί όπως προαναφέρθηκε σαν τον κόμβο που διασυνδέει όλες αυτές τις δομές και κατευθύνει όσους απευθύνονται στην ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό προκειμένου να έχουν άμεση, έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για όλα όσα τους απασχολούν».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας