Η εκδήλωση, που ξεκίνησε με το Απολυτίκιο της εορτής, προλόγισε ο υπεύθυνος της Σχολής στη Σητεία Αιδεσιμολ. Πρωτ. Νικόλαος Αλεξάκης, ο οποίος παρουσίασε το πρόγραμμα της βραδιάς. Η Χορωδία έψαλε χαρακτηριστικούς ύμνους των Χριστουγέννων και των Θεοφανείων, ενώ στο τέλος απέδωσε και τα αρχαία κάλαντα. Συνολικά αποδόθηκαν δεκαπέντε ύμνοι του Αγίου Δωδεκαημέρου, ενώ παρεμβλήθηκε η ανάγνωση αποσπασμάτων από τα ευαγγελικά αναγνώσματα της εορτής και το έργο «Το βλογημένο μαντρί» του Φώτη Κόντογλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τη Χορωδία, που αποτελείται από τους Ιεροψάλτες της περιοχής και μαθητές της Σχολής, συμμετείχαν και τα μέλη της παιδικής χορωδίας της Σχολής.
Στον χαιρετισμό του στο τέλος της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος καλωσόρισε τον παριστάμενο Σεβ. Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, στον τόπο του και την πόλη που γεννήθηκε και ανδρώθηκε, ενώ αναφέρθηκε στη αξία της υμνολογίας, καθώς συντελεί στην προσέγγιση και κατανόηση του μυστηρίου της Ενανθρωπήσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, ενώ ιδιαιτέρως εξήρε τη συμμετοχή των μικρών παιδιών. Επίσης, συνεχάρη τον πατέρα Νικόλαο Αλεξάκη για το επιτελούμενο έργο στη Σχολή και τον ευχαρίστησε για την άοκνη, φιλότιμη και ανιδιοτελή προσπάθεια που καταβάλλει όλο το χρόνο να μεταλαμπαδεύσει με τους εκλεκτούς συνεργάτες του σε μικρούς και μεγάλους, ιδιαιτέρως όμως στους νέους, την ιερά τέχνη της ψαλτικής, την πατρώα Εκκλησιαστική Μουσική, όπως την παραλάβαμε από τους πατέρες μας, υπενθυμίζοντας ότι όλοι είμαστε δούλοι του Χριστού.
Τέλος, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος πρόσφερε ευχητήριες Χριστουγεννιάτικες κάρτες του στα μέλη της Χορωδίας, μεταλαμπαδεύοντας, και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους καλό Άγιο Δωδεκαήμερο, βιώνοντας όλοι με αγαλλίαση και πνευματική χαρά το υπερφυές και κοσμοσωτήριο γεγονός της Γεννήσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν επίσης Κληρικοί της ευρύτερης της Σητείας, εκπαιδευτικοί, οι γονείς των μαθητών της Σχολής και πολλά παιδιά.
Πηγή : Ανατολή