Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Έργα συντήρησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Λασιθίου

Έργο συντήρησης του επαρχιακού οδικού δικτύου πρόκειται να υλοποιήσει η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ.
Το έργο συμπεριλαμβάνει κάθε είδους εργασία που αφορά συντήρηση – αποκατάσταση οδικού δικτύου. Η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο του προσυμβατικού ελέγχου και στην εξασφάλιση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Αυτό σημαίνει ότι το έργο δεν πρόκειται να ωριμάσει και δημοπρατηθεί πριν περάσουν 3-4 μήνες, η δε έναρξη υλοποίησής του τοποθετείται στα μέσα του 2018 περίπου.
Το έργο αφορά συντήρηση ασφαλτικών, κατασκευή τοιχίων και καθαρισμό ή βελτίωση τάφρων κ.α. τεχνικών, κλαδέματα πρασίνου, διαγραμμίσεις, σήμανση και φωτεινή σηματοδότηση κλπ. Το συγκεκριμένο κονδύλι αφορά στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας.
Στο Δήμο Αγίου Νικολάου η Περιφέρεια Κρήτης έχει χορηγήσει με τεχνικό δελτίο περί τις 240.000 ευρώ τα οποία ο Δήμος προορίζει για το οδικό δίκτυο της Ελούντας.
Οι παρεμβάσεις, όπως εξήγησε η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, θα γίνουν σε σημεία τα οποία βασίζονται σε καταγραφές εντοπισμένων προβλημάτων στο οδικό δίκτυο, όπως αυτά έχουν υποβληθεί από το Δήμο, τα δημοτικά διαμερίσματα και άλλους τοπικούς φορείς. Προσπάθεια της Π.Ε. θα είναι η μελέτη να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη «ευελιξία», σημειώνοντας ότι το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί τους επόμενους μήνες.
Οι δήμαρχοι επεσήμαναν ότι θα πρέπει να υπάρξει ενημέρωση για τον προγραμματισμό που γίνεται και για την επιλογή των οδικών σημείων όπου θα γίνονται οι εργασίες συντήρησης.  Η αντιπεριφερειάρχης εξήγησε ότι ο μηχανικός που έχει αναλάβει τη σχετική μελέτη έχει προσδιορίσει βάσει των αιτημάτων που είχαν γίνει τα σημεία επέμβασης, παράλληλα δε ζήτησε από τους δήμους αποτύπωση και υποβολή ορισμένων σημείων που παρουσιάζουν, κατά την άποψη των δημοτικών αρχών, ανάγκη επέμβασης κατά προτεραιότητα ώστε να ελεγχθεί αν έχουν συμπεριληφθεί.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας