Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Μεταφόρτωση και μεταφορά ανακυκλώσιμων αποβλήτων συσκευασίας του Δήμου Σητείας

Υπό την προεδρία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Λεωνίδα Τερζή συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σητείας. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η σύνταξη σχεδίου αναμόρφωσης του προϋπολογισμού για το 2017.
Πρόκειται για την προτελευταία αναμόρφωση του έτους, όπως εκτιμάται, για να κλείσει το οικονομικό έτος. Η αναμόρφωση αφορούσε αύξηση του αποθεματικού για δαπάνες που δεν έγιναν και από τα 1.000 αυξάνεται στα 35.000 €. Κάποιοι κωδικοί αφορούν προνοιακά επιδόματα. Επίσης την εγγραφή του ποσού των 145.000, χρηματοδότηση από το διασυνοριακό «Ιnterreg» για τον εξωραϊσμό του κοινοτικού καταστήματος στην Κεφαλοβρύση, την βελτίωση της προσβασιμότητας των μονοπατιών στην περιοχή των Μέσα και Έξω Μουλιανών και του Ρίχτη.
Οι εγκρίσεις
Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής ενέκριναν τις προτάσεις ανάληψης υποχρέωσης για το 2017 καθώς και τις ανατροπές αποφάσεων ανάληψης υποχρέωσης, που αφορά 1.133 €, που δεν δαπανήθηκαν -δεν χρειάστηκε- για τέλη κυκλοφορίας.
Εγκρίθηκαν επίσης οι δαπάνες παγίας προκαταβολής του Δήμου και συγκεκριμένα συμβολαιογραφική πράξη 98 €.
Επιπλέον η απ’ ευθείας ανάθεση με την διαδικασία του κατεπείγοντος, για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης για τον εκσκαφέα -φορτωτή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σητείας, οι τεχνικές προδιαγραφές και καθορίστηκαν οι όροι διενέργειας του δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου για την προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος και ημιφορτηγού ανατρεπόμενου συνολικού ποσού 170.000 ευρώ με ΦΠΑ.
Τα ανακυκλώσιμα απόβλητα
Η Οικονομική ενέκρινε επίσης τη διενέργεια με συνοπτικό διαγωνισμό της ανάθεσης για την παροχή της μεταφόρτωσης και μεταφοράς ανακυκλώσιμων αποβλήτων συσκευασίας στο κέντρο διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών Ηρακλείου  για τα έτη 2018-2019, τις τεχνικές προδιαγραφές και καθόρισε τους όρους. Ο λόγος για 500 τόνους ετησίως και κόστος 31.119 €.
Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής ήσαν ομόφωνες.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας