Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Σητεία


Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σητείας η οποία συνεδρίασε υπό την προεδρία του Προέδρου της Αντιδημάρχου κ. Χαράλαμπου Λεβεντέρη, συζήτησε δύο σημαντικές μελέτες για τη βελτίωση της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Η πρώτη αφορούσε την πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας για την απαγόρευση διέλευσης οχημάτων από την κεντρική πλατεία της Σητείας. Σύμφωνα με την πρόταση, τα διερχόμενα οχήματα θα κατευθύνονται μέσω του σιντριβανιού στην οδό Βιτσέντζου Κορνάρου και από ‘κει προς το λιμάνι. Συμπληρωματικά η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πρότεινε να μετατραπεί σε διπλής κατευθύνσεως η Δημοκρίτου (του Ταχυδρομείου), όπου επίσης θα απαγορεύεται η στάση- στάθμευση.
Τα οχήματα θα κατευθύνονται δεξιά, στην Ελευθερίου Βενιζέλου, η οποία επίσης θα είναι διπλής κατεύθυνσης και θα συνεχίζουν από την Καπετάν Σήφη -επίσης θα απαγορεύεται η στάση στάθμευση- και φεύγουν και πάλι δεξιά προς το λιμάνι. Στην περίπτωση αυτή προβλέπεται το «κόψιμο» του πεζοδρομίου περίπου κατά 60 πόντους στην Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και αντίστοιχη παρέμβαση στην γωνία με την Καπετάν Σήφη.
Η συμπληρωματική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο -όπως ανέφερε ο κ. Λεβεντέρης- θα κληθεί να λάβει απόφαση για το αν θα ισχύσει η μία ή άλλη πρόταση ή και οι δύο μαζί.
Στις Ξεροκαμάρες
Η δεύτερη μελέτη αφορά την κυκλοφοριακή οργάνωση της περιοχής του νέου σχεδίου στην περιοχή Ξεροκαμάρες. «Κατόπιν σχετικών παρατηρήσεων από την Περιφέρεια», εξήγησε ο κ. Λεβεντέρης, «σχετικά με την κυκλοφοριακή σύνδεση των σχολείων που στεγάζονται στην περιοχή και την αναγκαιότητα ύπαρξης εγκεκριμένου κανονισμού λειτουργίας πεζοδρόμων -πλατειών- κοινόχρηστων χώρων, έγιναν οι απαραίτητες τροποποιήσεις και προσθήκες. Αφορούν μεταξύ άλλων την τοποθέτηση σημάτων για μειωμένη ταχύτητα, πληροφοριακών πινακίδων, διαβάσεις πεζών.
Η Επιτροπή ενέκρινε τις τροποποιήσεις και τις προσθήκες και το θέμα στην συνέχεια θα προωθηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας