Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Ικανοποιητική η συμμετοχή των μαθητών του Λασιθίου στο Μαθηματικό Διαγωνισμό

Διεξήχθη στο Νομό Λασιθίου ο καθιερωμένος Μαθηματικός Διαγωνισμός της Ε.Μ.Ε με την ονομασία «Θαλής».
Ικανοποιητική κρίνεται η συμμετοχή των μαθητών με αυξομειώσεις στους τέσσερις Δήμους του Νομού και άξια αναφοράς η αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων στη Σητεία αλλά και η συμμετοχή του Οροπεδίου Λασιθίου μετά από 8 χρόνια.
Οι διαγωνισμοί αυτοί όπως είναι και ο συγκεκριμένος είναι πολύ σημαντικοί όπως τόνισε ο Πρόεδρος του παραρτήματος Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Μιχάλης Περάκης, τόσο σε εμπειρία διαγωνίσματος για τα παιδιά σε επίπεδο πανελλήνιου διαγωνισμού όσο και στην λογική ότι συμμετάσχουν σε μία εξωσχολική δραστηριότητα
Όπως πρόσθεσε, το επόμενο έτος χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας ως έτος Μαθηματικών καθώς κλείνει έναν αιώνα ζωής η ΕΜΕ και στο πλαίσιο αυτό έχουν προγραμματιστεί δράσεις σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την προώθηση της μαθηματικής επιστήμης.
Εξάλλου στόχευση του Παραρτήματος Λασιθίου της ΕΜΕ είναι η ένταξη των μαθηματικών σε δράση θερινού σχολείου για την Κρήτη και στην κατεύθυνση αυτή έχουν γίνει ήδη συζητήσεις με τους υπευθύνους της Περιφέρειας Κρήτης όπου υπάρχει θετική ανταπόκριση. Αρωγός αναμένεται να είναι στην προσπάθεια αυτή και  το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας