Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η ημερίδα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου

«Λέμε “ναι” στις τεχνολογίες, αλλά προσοχή στους κινδύνους»
Πολλοί μαθητές και εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν χθες το μεσημέρι στο Πολύκεντρο Σητείας την ημερίδα με θέμα «Εγκλήματα στον κυβερνοχώρο- Προφυλάξτε τα παιδιά σας» και εισηγητή τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο Παπαπροδρόμου.
Ακολούθησε αντίστοιχη εκδήλωση στη δημοτική αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη»», που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου, η Τοπική Διοίκηση Λασιθίου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ομιλητής ήταν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Αστυνομικός Διευθυντής κ. Γεώργιος Παπαπροδρόμου, ο οποίος αναφέρθηκε στους ποικίλους κινδύνους του διαδικτύου, στα μέτρα προφύλαξης των προσωπικών δεδομένων από τη δημόσια έκθεση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social Media), στα μέσα πρόληψης και καταστολής από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στον καθοριστικό ρόλο της οικογένειας και του σχολείου στη σωστή ενημέρωση, την προστασία και τη θωράκιση των παιδιών από τους κινδύνους του Διαδικτύου.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν στην Ιεράπετρα ο Αστυνομικός Διευθυντής Λασιθίου κ. Εμμ. Παπαδάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στους σκοπούς της εκδήλωσης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης και τόνισε την ανάγκη ευαισθητοποίησης όλων ώστε να κατανοήσουν τα παιδιά ότι πρέπει να υπάρχουν όρια και κόκκινες γραμμές για την ασφάλειά τους κατά την πλοήγηση στο Διαδίκτυο, καθώς και ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδ. Καλαντζάκης, που τόνισε τη σημασία της σωστής ενημέρωσης των μαθητών για το θέμα.
Εκτός από τα τοπικά στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, την εκδήλωση παρακολούθησαν ακόμα κληρικοί της περιοχής, εκπρόσωποι της  Δημοτικής Αρχής, εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης των δύο Γενικών Λυκείων της πόλεως, τους οποίους συνόδευαν οι Διευθυντές και οι καθηγητές των δύο σχολείων.
Στη Σητεία

«Βρισκόμαστε εδώ, στην όμορφη Σητεία», δήλωσε ο κ. Παπαπροδρόμου, για να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά και να περάσουμε το μήνυμα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο. Τα παιδιά μας, αλλά και όλοι μας ζούμε πλέον στην ψηφιακή εποχή. Πρέπει εμείς οι γονείς κατ’ αρχήν να είμαστε δίπλα στα παιδιά. Πρέπει αυτό να είναι προτεραιότητα. Δεν χρειάζεται πανικός. Χρειάζεται ενημέρωση. Η ενημέρωση εντάσσεται σε ένα πλαίσιο στρατηγικής της Διεύθυνσής μας, που αφορά την πρόληψη. Βεβαίως υπάρχει και η καταστολή, αλλά είναι σε δεύτερο πλάνο. Σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε έμφαση στην πρόληψη η οποία αν πετύχει, λιγοστεύει η καταστολή».
Ο κ. Παπαπροδρόμου ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης καθώς και όλους τους τοπικούς φορείς για την συμβολή τους. «Δείχνει ένα ενδιαφέρον και μία προτεραιοποίηση, που αφορά τα παιδιά μας. Πρέπει να δούμε την διάσταση αυτή ως μία ενημέρωση, μια δημιουργία και ένα κτίσιμο μιας κουλτούρας εμπιστοσύνης που πρέπει να έχουμε γύρω από τις νέες τεχνολογίες. Ουσιαστικά αν έχουμε εφοδιαστεί με αυτό δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Λέμε “ναι” στις τεχνολογίες, αλλά προσοχή στους κινδύνους», κατέληξε.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας