Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Άσκηση επιβίωσης στη φύση στη Σητεία

Μία ενδιαφέρουσα δράση πραγματοποίησε το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού- Τοπικό Τμήμα Σητείας, στον κήπο δίπλα από την κεντρική πλατεία της.

Ο λόγος για μία «άσκηση επιβίωσης στη φύση» με σκοπό την απόκτηση γνώσεων, εμπειριών για τα παιδιά. αλλά και την ανάδειξη της αξίας του περιβάλλοντος.
Στην δράση συμμετείχαν παιδιά διαφόρων ηλικιών, από 5 έως 7 -Αστέρια, από 7 έως 12 -Πουλιά, καθώς και παιδιά Γυμνασίου -Οδηγοί ). Με την πολύτιμη συνδρομή και καθοδήγηση των υπευθύνων του Τοπικού Τμήματος, της κ. Βιβής Παπακωνσταντίνου Τοπικής Εφόρου, της κ. Μαρίας Βασιλάκη Αρχηγού των Οδηγών, των Στελεχών του Τμήματος κ. Μάνου Τσιμπιδάκη, κ. Άντρι Προκοπίου κ. Ιωάννας Κουμάκη τα παιδιά έμαθαν διάφορους τρόπους επιβίωσης στην φύση. Για παράδειγμα μαγειρική χωρίς σκεύη, όπως κατσαρόλες, τηγάνια κ.λ.π., με την χρήση υλικών όπως αλουμινόχαρτου.
Επιπρόσθετα τα παιδιά έμαθαν να κατασκευάζουν μέσω της ανακύκλωσης, με εφημερίδες «καθίσματα», τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν και να καθίσουν «αναπαυτικά» όταν βρεθούν στην φύση.
Παράλληλα έπαιξαν παιχνίδια που συνδέονταν με την μαγειρική, αλλά και την επιβίωση στη φύση και γενικότερα πέρασαν ένα ευχάριστο δίωρο, διασκεδάζοντας και αποκτώντας χρήσιμες γνώσεις.
Η όλη δράση όπως τονίστηκε αφορά την αγάπη και την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάπτυξη της φιλίας, της λογικής «Δώσε χέρι ο ένας στον άλλο, βοήθησε».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας