Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ξεκίνησε η χορωδία του ΚΑΠΗ Σητείας, έχει γίνει δεκτή με πολύ ενθουσιασμό από τα μέλη

Ξεκίνησε η λειτουργία της Χορωδίας των μελών του ΚΑΠΗ του Δήμου Σητείας. Ιδρύθηκε πριν από λίγο χρονικό διάστημα και έχει ήδη πλαισιωθεί με ενεργά μέλη, που με πολύ ενθουσιασμό συμμετέχουν στη χορωδία. Την εποπτεία και τον συντονισμό της Χορωδίας έχει αναλάβει ο Αρχιμουσικός και Μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου κ. Γιώργος Φουρναράκης.

Πρόκειται για μία προσπάθεια, που στηρίχθηκε σε πρόταση του Αντιδημάρχου Σητείας και Προέδρου του ΔΟΚΑΣ κ. Λεωνίδα Τερζή. «Το ΚΑΠΗ ως δομή του ΔΟΚΑΣ και άμεσα εποπτευόμενη από αυτόν, πρέπει να αναβαθμιστεί και να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του απέναντι στους ωφελούμενους του. Η λογική μας είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν προσφέρει πάρα πολλά κατά την διάρκεια του βίου τους και στις τοπικές κοινωνίες και στις οικογένειές τους, πρέπει να έχουν έναν χώρο, που να μπορούν να περνούν ευχάριστα το χρόνο τους. Σε αυτή λοιπόν τη λογική λάβαμε την απόφαση να ιδρύσουμε την Χορωδία, την εποπτεία και τον συντονισμό της οποίας έχει ο Αρχιμουσικός του Φιλαρμονικής ο κ. Γιώργος Φουρναράκης», ανέφερε ο κ. Τερζής.
Οι συναντήσεις ξεκίνησαν στις 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη στις 7.30 και Παρασκευή στις 6 στον χώρο του ΚΑΠΗ.
Άξια αναφοράς είναι η θέρμη των συμμετεχόντων για το όλο εγχείρημα αλλά και η αυξανόμενη τάση των μελών.
Όπως πρόσθεσε ο κ. Τερζής, «η Χορωδία μπαίνει σε μία νέα λογική, αποσκοπεί στην απόδοση υψηλής ποιότητας παρουσίας και παραστάσεων. Στο επόμενο άμεσο διάστημα θα εμπλακεί και με τα πολιτιστικά δρώμενα που αφορούν το Δήμο Σητείας και το ΔΟΚΑΣ. Σκοπός μας είναι να την ενισχύσουμε με υλικοτεχνική υποδομή. Ανοίγει λοιπόν ένα κεφάλαιο όσον αφορά το ΚΑΠΗ και θεωρούμε ότι θα αποδώσει τα μέγιστα και στους ωφελούμενους, στους συμμετέχοντες και στην κοινωνία».

Περιμένοντας την πρώτη εμφάνιση
Την ικανοποίησή του μεταφέροντας και τον ενθουσιασμό των μελών της Χορωδίας εξέφρασε ο κ. Φουρναράκης. «Ήταν», τόνισε, «μία πρόταση του Προέδρου του ΔΟΚΑΣ κ. Τερζή. Σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας και Πολιτισμού του Δήμου Σητείας με Προϊσταμένη την κ. Αργυρώ Κολυδάκη. Αποφασίσαμε λοιπόν την δημιουργία της Χορωδίας και ήδη έχουμε ξεκινήσει δουλειά. Ξεκινήσαμε πρόβες, δουλεύουμε τα πρώτα τραγούδια. Η φιλοσοφία μας δεν είναι ότι, επειδή υπάρχει η Χορωδία του ΚΑΠΗ, θα πρέπει να αναφερθούμε σε μουσική της δεκαετίας 50 για παράδειγμα, αλλά σε μουσικά κομμάτια ποιότητας, που θα είναι αρεστά στο κοινό, αλλά και σε εμάς που συμμετέχουμε. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία. Ευελπιστούμε στο μέλλον να παρουσιάσουμε ένα καλό αποτέλεσμα».
Ο κ. Φουρναράκης εξέφρασε την χαρά του για την θερμή ανταπόκριση των συμμετεχόντων που έχουν μπει σε μία διαδικασία πνευματικής μουσικής εκπαίδευσης με ασκήσεις ορθοφωνίας, μουσικές ασκήσεις κλπ.
Η πρώτη εμφάνιση της Χορωδίας αναμένεται στις γιορτές, στο χριστουγεννιάτικο χωριό που θα δημιουργηθεί στην Σητεία.
Στην Χορωδία του ΚΑΠΗ μπορεί να συμμετέχει όποιος επιθυμεί ηλικίας 50 ετών και άνω.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας