Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Δύσκολη η ανεύρεση χρηματοδότησης για έργα στο Δήμο Σητείας

Συνεδρίασε πρόσφατα η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Σητείας με την νέα της σύνθεση. Η συνεδρίαση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.  Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης ευχήθηκε καλή θητεία στα νέα μέλη της Επιτροπής και ακολούθως τα ενημέρωσε για το πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης της Κρήτης.
Ο κ. Πατεράκης μετέφερε τα όσα ελέχθησαν για το φλέγον θέμα του ΒΟΑΚ, ιδιαίτερα σε σχέση με το Νομό Λασιθίου και το Δήμο Σητείας εκφράζοντας για άλλη μία φορά την απογοήτευση, αλλά και την αντίθεσή του για τα σχετικά ζητήματα. Εκτός από την-αναμενόμενη λόγω της μεγάλης πίεσης που είχε ασκηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από την αυτοδιοίκηση, αλλά και τους παραγωγικούς φορείς του τόπου- αναφορά από τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης στη μελέτη του ΒΟΑΚ από Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία, δεν υπήρξαν συγκεκριμένες αναφορές με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το τί  μέλλει γενέσθαι. «Το θέμα είναι πολύ σημαντικό», τόνισε, «και θα τεθεί και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας προκειμένου να υπάρξει πλήρης ενημέρωση και λήψη σχετικών αποφάσεων».

Για το αεροδρόμιο
Επίσης αναφέρθηκε στις αναφορές στο αεροδρόμιο Σητείας υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης υποδομής για την περιοχή και το αναπτυξιακό της μέλλον.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα
Καθώς η συνεδρίαση αφορούσε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2018, ο κ. Πατεράκης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό του Δήμου ενημερώνοντας επίσης για τον τρόπο λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, το μεγάλο πρόβλημα που αφορά την μείωση των πόρων από την πολιτεία, την έλλειψη προσωπικού. Επιπλέον τις προσπάθειες του Δήμου και τα αποτελέσματά τους για την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να παραχθεί έργο και να υλοποιηθούν παρεμβάσεις που χρειάζεται ο τόπος, αλλά και τις δυσκολίες και την μεγάλη καθυστέρηση που σημειώνεται στην πορεία υλοποίησης των έργων λόγω των ρυθμών που λειτουργεί το κράτος.
Πολλά ήταν τα ερωτήματα που έθεσαν τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης. Επίσης ζήτησαν ενημέρωση για την πορεία έργων που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Σητείας.
Στην συνεδρίαση παρέστη και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Νίκος Κοζυράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα. «Διαμορφώνεται βάσει των αιτημάτων και των αναγκών των Τοπικών Κοινοτήτων στο πλαίσιο πάντα των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου που είναι μεγάλο ζητούμενο.
Του 2018 περιλαμβάνει καταρχήν τρία νέα έργα, τη Δημοτική- Αγροτική οδοποιία, τη Συντήρηση διατηρητέου δημοτικού οικήματος στην οδό Γαβριήλ Αρκαδίου 21 και παραχωρηθέντων κτιριακών εγκαταστάσεων του κέντρου “Δήμητρα” Σητείας και την Ανόρυξη γεώτρησης Τ.Κ. Χαμεζίου.
Επίσης περιλαμβάνει έργα που αφορούν κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης, αναπλάσεις κοινόχρηστων χώρων, παραλιακού δρόμου -γέφυρα προς περιοχή Πετρά Σητείας, πλακοστρώσεις, συντήρηση παιδικών χαρών κ.ά. καθώς και συνεχιζόμενα έργα στις Τοπικές Κοινότητες και στην πόλη.
Η Επιτροπής Διαβούλευσης γνωμοδότησε θετικά για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου, που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Συνολικες προβολες σελιδας