Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησαν οι εργασίες για τον πολύπαθο παραλιακό

ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΟι εργασίες για την αποκατάσταση του πολύπαθου παραλιακού δρόμου της Σητείας ξεκίνησαν.
Η ολοκλήρωση του έργου, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται σε περίπου δύο μήνες. Αφού έγινε η σχετική προετοιμασία από τον εργολάβο, το έργο προχωράει κανονικά χωρίς ο καιρός, προς το παρόν, να δημιουργεί προβλήματα.
Το έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια με προϋπολογισμό 140.000 €.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο εργολάβος προχώρησε σε εργασίες βελτίωσης της παράκαμψης, που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο της προηγούμενης εργολαβίας. Η παράκαμψη άνοιξε, έγινε πλήρης σήμανση και πλέον ξεκινά την πλήρη ανάπτυξη του έργου προκειμένου, αρχικά, να αποκαταστήσει το τοιχίο, που κατέρρευσε τον προηγούμενο χειμώνα.
Σε επόμενη φάση θα επεκταθεί στις υπόλοιπες εργασίες, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την αποκατάσταση του οδοστρώματος. Πάνω σε αυτό χωρίς να γίνουν παρεμβάσεις στην παραλία θα γίνει αποκατάσταση του δρόμου όπως αυτό τεχνικά είναι εφικτό. Επίσης προβλέπονται ασφαλτικά, διαγράμμιση, σήμανση όπου απαιτείται και διάφορες άλλες εργασίες.
Η παρακολούθηση του έργου είναι συνεχής και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφθούν και να δουν από κοντά τις εργασίες επιβλέποντες μηχανικοί της Περιφέρειας που έχουν κάνει τις μελέτες, προκειμένου να δουν από κοντά την εξέλιξή του.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Σητείας Θοδωρής Πατεράκης:
«Η νομοθετική ρύθμιση, για να επιτραπεί η παρέμβαση στον Αιγιαλό προστατεύοντας το τοιχίο είναι μονόδρομος για την οριστική λύση του προβλήματος».
Ρεπορτάζ: Σταυρούλα Τζαβολάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας