Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Επίσκεψη Μ. Σπινθούρη στο νοσοκομείο Σητείας

Το Νοσοκομείο Σητείας επισκέφθηκε η Διοικήτρια του Γ.Ν. Λασιθίου κ. Μαρία Σπινθούρη. Συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Σητείας κ. Μανώλη Μιχελάκη με τον οποίο συζήτησαν για τρέχοντα θέματα που αφορούν το νοσηλευτικό ίδρυμα, αλλά και με μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων, στα οποία ευχήθηκε καλή θητεία.

«Επισκέφθηκα το Νοσοκομείο της Σητείας προκειμένου από κοντά να δω και να συζητήσω τρέχοντα θέματα με τον κ. Μιχελάκη και τους εργαζόμενους. Να δούμε την εξέλιξη, την πρόοδο κάποιων πραγμάτων, αλλά και τα όποια ζητήματα υπάρχουν προκειμένου να τα αντιμετωπίσουμε.
Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, κι έχει υπάρξει ενημέρωση από την πλευρά του κ. Μιχελάκη έχουμε καλά νέα που αφορούν την επιχορήγηση του Νοσοκομείου από το Υπουργείο με το ποσό των 95.000 € για την προμήθεια ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, κάτι που είναι σημαντικό για τη Σητεία», τόνισε η κ. Σπινθούρη.
Οι «απώλειες» υπαλλήλων
Επίσης αναφέρθηκε στο ιατρικό προσωπικό και πρόσθεσε ότι «έγινε το συμβούλιο κρίσης για ειδικότητες, όπως νευρολόγου κι αναμένεται να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία για την πρόσληψη». Στάθηκε και στην επικείμενη στελέχωση του Νοσοκομείου με επιπλέον χειρουργό- Επιμελητή Β΄- στις εξελίξεις και στην προοπτική πλήρωσης δεύτερης θέσης καρδιολόγου καθώς και στο ζήτημα του ορθοπεδικού, για το οποίο αναμένονται, όπως είπε, οι εισηγήσεις προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.
Για υπόλοιπο προσωπικό σημείωσε τις «απώλειες» υπαλλήλων του 1998 -ζήτημα που απασχολεί και τα υπόλοιπα Νοσοκομεία του Νομού. «Τους δίνεται η δυνατότητα μετάταξης κατ’ εξαίρεση, οπότε δυστυχώς χάνουμε υπαλλήλους. Αναμένουμε από την 7Κ. κάποιους νέους διορισμούς καθώς και από την επαναπροκήρυξη του ΟΑΕΔ», υπογράμμισε η κ. Σπινθούρη.

Η αξιολόγηση
Για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων των Νοσοκομείων σημείωσε: «Από ό,τι γνωρίζω οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν αποφασίσει να απέχουν από την διαδικασία ως αξιολογούμενοι τουλάχιστον οι υπάλληλοι. Τώρα για τους αξιολογητές, υποθέτω ότι ο καθένας θα πράξει κατά συνείδηση ό,τι θεωρεί ότι πρέπει να κάνει».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας