Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Πρώτες συναντήσεις της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Σητείας



Τις πρώτες της συναντήσεις πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη η Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Σητείας με τους προϊσταμένους  Αβάθμιας και Ββάθμιας εκπαίδευσης κυρίους Μακράκη και Αϊβαλιώτη αντίστοιχα. Και στις δυο διαδοχικές συναντήσεις παρέστησαν η πρόεδρος της Ένωσης κυρία Τσούκη Κατερίνα και ο Γεν. Γραμματέας κύριος Παπαϊωάννου Κυριάκος.

Όπως τόνισε ο γραμματέας της Ένωσης "υπήρξε ένα πολύ καλό κλίμα και στις δυο επαφές μας και δόθηκαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες για διαδικαστικά θέματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων. Ουσιαστικά σήμερα θεσπίσαμε μια βάση  συνεργασίας με αρκετές προτάσεις".
Συζητήθηκαν  θέματα που επιζητούν λύσεις, όπως τα κτιριακά αλλά και η πλήρωση εκπαιδευτικών κενών, ενώ εκείνο που τονίστηκε από όλες τις πλευρές είναι η αναγκαιότητα ουσιαστικής και άμεσης επικοινωνίας όλων των εμπλεκομένων στα θέματα παιδείας καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορεί να αντιμετωπιστεί οτιδήποτε προκύπτει. Επιπλέον η κυρία Τσούκη δήλωσε πως:  "Στα δυο πρόσωπα των προϊσταμένων μας συναντήσαμε δυο έμπειρους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν μόνο την καλή διάθεση να υλοποιήσουν καινοτομίες αλλά θέσαμε από κοινού τα πλαίσια ανοιχτής επικοινωνίας  και αλληλοστήριξης, ώστε κάθε ιδέα και κάθε πρόταση να συζητηθεί ξεφεύγοντας από τα απόλυτα στεγανά τύπων και γραφειοκρατίας που λειτουργούν ανασταλτικά".

Συνολικες προβολες σελιδας