Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Καθαρισμός δρόμων και οικοπέδων στη Σητεία


Ολοκληρώθηκαν πριν λίγες ημέρες οι εργασίες που είχαν ανατεθεί σε ιδιώτη εργολάβο για τους καθαρισμούς κοινόχρηστων δημοτικών και αγροτικών οδών και οικοπέδων με δικά του μέσα. Το ποσό που δαπανήθηκε από το κονδύλι των 64.000€ που επιχορηγείται ο Δήμος Σητείας κάθε χρόνο για σκοπούς πολιτικής προστασίας ήταν περίπου 15.000€.

Αρκετά ήταν τα σημεία που καθαρίστηκαν από την πλούσια βλάστηση που εμφανίστηκε λόγω και των έντονων βροχοπτώσεων του περασμένου χειμώνα με εργασίες αποψίλωσης και κλαδεμάτων δένδρων. Ενδεικτικά αναφέρω: Αεροδρόμιο, Εργατικές κατοικίες ΙΙΙ και η γύρω περιοχή που περιλάμβανε αρκετά στρέμματα πέριξ της Καζάρμας, το παλιό κοιμητήριο, το 3ο Δημοτικό και όλη την περιοχή των Κοκκίνων, Λιμάνι, Εργατικές Κατοικίες Ι και ΙΙ, γήπεδο, Παραλιακή, Νοσοκομείο, Λειβάδια, Αρχαιολογικός χώρος Πετρά, Πετράς, σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, Ξεροκαμάρες. Αρκετές εργασίες πραγματοποιήθηκαν και σε οδούς και πλατείες από την Πάνω Γειτονιά της πόλης μέχρι και το κέντρο της.
Ιδιαίτερη μέριμνα υπήρξε και φέτος με αντίστοιχους καθαρισμούς και στις περισσότερες από τις τοπικές κοινότητες του Δήμου μας ( πέραν της παγίας αποζημίωσης την οποία οι Πρόεδροι χρησιμοποιούν για γενικές εργασίες καθαρισμών) και κυρίως  σε αυτές που λόγω υποστελέχωσης, η υπηρεσία πρασίνου δεν μπόρεσε να σταθεί αρωγός. Σε συνεργασία επίσης με την υπηρεσία πρασίνου του Δήμου πραγματοποιήθηκαν και εργασίες που δεν είναι αρμοδιότητας του Δήμου, αλλά λόγω της επικινδυνότητας σημείων και ασφάλειας των συνδημοτών μας (πεζών και οδηγών) κρίθηκε σκόπιμο να δράσουμε. Αυτό λοιπόν συνέβη σε περιφερειακές οδούς όπου ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο κλάδεμα αλμυρικιών  στην ευθεία όπου στεγάζεται το ΤΕΙ ενώ ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν  οι εργασίες από το Δήμο  και στον δρόμο από την τοπική κοινότητα Πισκοκεφάλου μέχρι την Κληματαριά.
Η άμεση  απορρόφηση κονδυλίων πρέπει και θεωρείται δεδομένο ότι θα συνεχιστεί προς όφελος των συνδημοτών  μας τόσο στην πόλη όσο και στις 30 τοπικές κοινότητες του Δήμου μας, αναφέρει ο  Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Χαράλαμπος Λεβεντέρης.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας