Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Αμαξίδια και καρέκλες θα δωρίσουν στο νοσοκομείο Σητείας

Τις επόμενες ημέρες ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας θα προχωρήσει στην δωρεά προς το Νοσοκομείο, τροχήλατων αμαξιδίων (Πι) και αναπηρικών καρεκλών.
Πρόκειται για μία δράση που ευοδώθηκε κατόπιν επαφής και συνεργασίας του Συλλόγου, εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χριστ. Καλαμπόκης, με τον κ. Κων. Παπαδάκη, που κατάγεται από την Μαρωνιά και ζει στην Γερμανία εδώ και περίπου 30 χρόνια. Ο κ. Παπαδάκης σε συνεργασία με εθελοντικές οργανώσεις στην Γερμανία εξασφάλισε για την Κρήτη έναν μεγάλο αριθμό, 200 τεμαχίων εξοπλισμού, για να προσφερθεί στα Κέντρα Υγείας του νησιού. Τα έσοδα μεταφοράς ανέλαβε η Περιφέρεια Κρήτης.
Η Σητεία αν και δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό, τελικά συμπεριελήφθη κατόπιν επαφών του Συλλόγου με τον κ. Παπαδάκη, οπότε προσφέρθηκαν στον Σύλλογο 30 αμαξίδια και καρέκλες, από τα οποία τα μισά θα δωριθούν στο Νοσοκομείο Σητείας. Ο ακριβής αριθμός θα προκύψει κατόπιν συζήτησης με τους Προϊσταμένους των κλινικών του Νοσοκομείου.
Τα υπόλοιπα θα διατεθούν με την μορφή δανεισμού σε πολίτες που τα χρειάζονται, αλλά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά και να αποκτήσουν τέτοιου είδους εξοπλισμό. Θα τον έχουν για όσο χρονικό διάστημα χρειάζονται και θα τον επιστρέφουν ακολούθως, για να μπορούν να εξυπηρετηθούν και άλλοι ασθενείς. Σχετική ανακοίνωση ενημέρωσης θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες.
Επίσης άμεσα αναμένεται και η δωρεά του εξοπλισμού στο Νοσοκομείο Σητείας μετά την ολοκλήρωση της απαιτούμενης γραφειοκρατικής διαδικασίας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Aνατολή

Συνολικες προβολες σελιδας