Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Περιβαλλοντική δράση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, ή αλλιώς Helmepa, όπως είναι ευρέως γνωστή, είναι μια   πρωτοποριακή εθελοντική δέσμευση Ελλήνων ναυτικών και πλοιοκτητών για την προστασία των θαλασσών από τη ρύπανση.  Με σύνθημα «Να Σώσουμε τις Θάλασσες», υποστηρίζουν με συνέπεια μέχρι σήμερα την πρωτοβουλία τους.

Η Παιδική Helmepa είναι ένα παιδικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα, εθελοντικής συμμετοχής παιδιών και εκπαιδευτικών. Κάθε χρόνο δίνει την ευκαιρία σε περισσότερα από 7.000 παιδιά σε ολόκληρη την Ελλάδα να γίνουν μέλη του και  να ενημερωθούν αναλαμβάνοντας δράση για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της οι μαθητές της Στ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, μαζί με τις δασκάλες τους κ.κ. Στέλλα Κουφάκη και Μαρία Κουτσιαύτη θα πάρουν μέρος  στην «Παγκόσμια  Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών» σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα προστασίας των ακτών και των θαλασσών και να γίνουν ενεργοί πολίτες.
Έτσι, την Τετάρτη, 11.10.2017, με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Δήμου, του Λιμεναρχείου, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου της Σητείας καθώς και της Ε.Δ.Ε.Α.Κ. θα αναλάβουν τον καθαρισμό της παραλίας στην περιοχή Λιμανάκι Κόκκινα, ενώνοντας την θέλησή τους με όλους εκείνους που νοιάζονται για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.
Η Διευθύντρια του Σχολείου
Βασαρμίδη Ερωφίλη

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας