Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Εμβληματικό project σύνδεσης μύθου Ερωτόκριτου-Αρετούσας με την επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Σητείας

Στα πλαίσια ενημέρωσης για την προσπάθεια ανάδειξης της Σητείας ως προορισμό κρουαζιέρας και μετά την συμμετοχή του Λιμενικού Ταμείου στην κλαδική έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe 2017,
πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση του Προέδρου του λιμενικού ταμείου Σητείας κ. Θοδωρή Πετρουλάκη με τους επιχειρηματικούς και παραγωγικούς φορείς  με  τη  συμμετοχή  του κ. Ιωάννη Μπρά, όπου έγινε ανάλυση των αποτελεσμάτων αλλά και επόμενων βημάτων που έχουν προγραμματισθεί να γίνουν το επόμενο διάστημα καθώς οι ενέργειες που χρειάζεται να γίνουν είναι πολλές και ο στρατηγικός σχεδιασμός μακρύς.
Στα πλαίσια της συζήτησης έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό από όλους η αναγκαιότητα της διασύνδεσης των τοπικών μύθων με την επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα με τον τοπικό μύθο του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας που έχει αποφασισθεί, μετά από διαδικασία μακράς διαβούλευσης, να δημιουργηθεί ένα εμβληματικό καλλιτεχνικό και συνάμα διαδραστικό φορητό έργο που θα αναδεικνύει και συνδέει την ιστορία αγάπης του μύθου με την Σητεία ως προορισμό. Το εμβληματικό αυτό project θα δώσει την δυνατότητα διασύνδεσης της ιστορίας με τα κοινωνικά δίκτυα (Social Media) μέσω τις ιδιαίτερης προσεκτικής κατασκευής του (σφραγίδες QR) αλλά και της δυνατότητας να φωτογραφηθεί ο κάθε επισκέπτης μπροστά του αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το όνομα ‘’Sitia’’ αλλά και το σλόγκαν: ’’Fall in Lone in Sitia’’.
Το τελικό κείμενο του μύθου αλλά και τα ιδιαίτερα γραφιστικά θα παρουσιαστούν και συζητηθούν σε επόμενη φάση αφού εξεταστούν από τοπικούς ιστορικούς.
Επίσης, έγινε πρόταση από τους παραγωγικούς φορείς να δημιουργηθεί μια ομάδα εργασίας που θα εξετάσει και θα προτείνει τους καλύτερους τρόπους διασύνδεσης αυτής της προσπάθειας με την τοπική επιχειρηματικότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσει να δημιουργηθεί πολλαπλασιαστική αξία για τους τοπικούς επιχειρηματίες και ουσιαστική βάση για πραγματική  αξιοποίηση των τοπικών μύθων και πολιτισμού του προορισμού  Σητεία.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας