Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Το κτιριακό, μεγαλύτερο πρόβλημα των σχολείων της Σητείας

Μετά από πρόσκληση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Σητείας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας ευρεία σύσκεψη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Επί τάπητος ετέθησαν ζητήματα για τον χώρο της εκπαίδευσης στην περιοχή του Δήμου Σητείας.

Μεταξύ άλλων στην συνάντηση συμμετείχαν από το Δήμο ο κ. Γιάννης Χατζηνάκης, από τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ο κ. Αλέξανδρος Αλεξάκης Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σητείας «Ο Μύσων», Διευθυντές Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.
Η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων και Κηδεμόνων του Δήμου Σητείας κ. Κατερίνα Τσούκη τόνισε ότι έγινε μία συζήτηση εφ’ όλης της ύλης προκειμένου να υπάρξει μία πρώτη επικοινωνία κι επαφή μεταξύ γονιών, εκπαιδευτικών και Δήμου.

Τα κτήρια
Από τα κυριότερα θέματα ήταν το κτηριακό. Οι Διευθυντές αναφέρθηκαν στα ανοικτά ζητήματα και ο κ. Χατζηνάκης ενημέρωσε για τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την αντιμετώπισή τους.
Επειδή στα κτήρια είτε εντοπίζονται εν μέρει αυθαιρεσίες είτε εξ’ ολοκλήρου είναι μη νόμιμα και δεδομένου ότι η πολεοδομία αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού να προχωρήσει στην διαδικασία μελετών για ένα προς ένα τα κτήρια, για να νομιμοποιηθούν και να μπορούν να γίνουν παρεμβάσεις, η Ένωση αποφάσισε να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί. «Σκεφτήκαμε να βοηθήσουμε, απευθύναμε αίτημα για τις μελέτες στο Πολυτεχνείο Κρήτης, δεδομένου ότι η Ένωση είναι θεσμικό όργανο, δεν θα έχει κόστος, θα γίνει αμισθί. Αυτό έχει γίνει ήδη στα Χανιά, νομιμοποιήθηκε μία σειρά σχολείων όπου αντιμετώπιζαν πρόβλημα επίσης. Περιμένουμε απάντηση στο αίτημα μας κι ελπίζουμε να γίνει αποδεκτό», ανέφερε.
Επίσης ο κ. Αλεξάκης ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντηση στο Δήμο, στην οποία συζητήθηκε η προοπτική αξιοποίησης του κτιρίου του ΚΕΓΕ με την στέγαση σχολικών μονάδων που έχουν πρόβλημα, όπως το ΕΕΕΕΚ Σητείας.

Το αναλώσιμο υλικό
Συζητήθηκε επίσης το αναλώσιμο υλικό και τα όσα θα πρέπει να προμηθεύονται οι μαθητές. Έχει, όπως αναφέρθηκε, περιοριστεί και επικεντρώνεται στο άκρως απαραίτητο. Οι παριστάμενοι ενημερώθηκαν για την οικονομική διαδικασία για το αναλώσιμο υλικό για την λειτουργία του σχολείου, που είναι, όπως τονίστηκε, ξεχωριστό από το υλικό που ζητείται από τους μαθητές.
«Ήταν μία χρήσιμη συνάντηση. Ο λόγος που θέλαμε να γίνει ήταν για να έχουν όλοι βήμα λόγου. Θα ακολουθήσουν επόμενες συναντήσεις με συγκεκριμένη πλέον θεματολογία, με στόχο την δρομολόγηση και προώθηση θεμάτων», κατέληξε η κ. Τσούκη.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας