Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Ενημερωση από την ΠΥΣΠΕ Λασιθίου

Την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017  συμμετείχαμε ως αιρετοί στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:

1.                  Επικαιροποίηση λειτουργικών κενών σχολικών μονάδων της Δ.Π.Ε. Ν. Λασιθίου

2.                  Συμπλήρωση ωραρίου ειδικοτήτων

`Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το ΠΥΣΠΕ Λασιθίου έκανε διαδικασία τοποθέτησης αναπληρωτών από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, πράγμα που αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου.Ακόμα δόθηκαν όλα τα λειτουργικά κενά και αναρτήθηκε πίνακας κατάταξης των συναδέλφων ο οποίος τηρήθηκε απαρέγκλιτα.
            Δόθηκε ένας αγώνας για να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις- συμπληρώσεις την Παρασκευή, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα των τριών πόλεων του νομού Λασιθίου, προκειμένου οι συνάδελφοι αναπληρωτές να μεταβούν και εγκατασταθούν στην περιοχή τοποθέτησης.
            Αιρετοί, μέλη υπηρεσιακού συμβουλίου και αρκετοί συνάδελφοι που υπηρετούν στη διεύθυνση έκατσαν μέχρι το βράδυ προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Το αποτέλεσμα είναι να είμαστε το πρώτο ΠΥΣΠΕ πανελλαδικά που ολοκλήρωσε τις τοποθετήσεις. Το αποτέλεσμα οφείλεται στη συλλογική προσπάθεια και στην συμμετοχή όλου του Υπηρεσιακού Συμβουλίου στη διαδικασία.

Θέμα 1ο : «Συμπλήρωση ωραρίου ειδικοτήτων»

Στη συνεδρίασηπου πραγματοποιήθηκε τέθηκε το ζήτημα της συμπλήρωσης ωραρίουειδικοτήτων που είχαν διατεθεί από τη Β/θμια και οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε λειτουργικά κενά τα οποία είχαν καθοριστεί από την προηγούμενη συνεδρίαση. Για όσους/ες δε συμπλήρωναν το ωράριό τους, αφού λάβαμε υπόψη τη σχετική δήλωση επιθυμίας καθώς και τα λειτουργικά κενά ωρών, καθορίστηκε η συμπλήρωση ωραρίου όπως προβλέπεται από το ΠΔ 50/96 όπως αυτό συμπληρώνεται από το 100/97. Συνεπώς οι ειδικότητες συμπλήρωσαν το ωράριό τους εξαντλώντας κατά το δυνατό τις ώρες τους στη σχολική μονάδα τοποθέτησης. Στη συνέχεια καθορίστηκαν τα νέα λειτουργικά κενά όλων των ειδικοτήτων όπως προέκυψαν μετά τις υπηρεσιακές μεταβολές της 1η Σεπτεμβρίου, την τοποθέτηση και τη συμπλήρωση ωραρίου των ειδικοτήτων. Να σημειώσουμε εδώ  ότι
*                  Έχουν ζητηθεί από τις σχολικές μονάδες οι ώρες ειδικοτήτων που έχουν ανάγκη. Στην περυσινή διαδικασία αυτό δεν έγινε και απεστάλησαν 0 κενά σε ΠΕ08 και ΠΕ32, πράγμα το οποίο διορθώθηκε από τη Περιφερειακή διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Κρήτης μετά από τις παρεμβάσεις μας.
*                  Ακόμα να σημειώσουμε ότι φέτος έγινε η διαδικασία τηρώντας την κείμενη νομοθεσία της συμπλήρωσης ωραρίου μέσα από το ΠΥΣΠΕ και όχι παρακάμπτοντας το όπως γινόταν άλλοτε. Για την παράκαμψη είχαμε προσφύγει ως αιρετοί στην Περιφερειακή Διεύθυνση και το Υπουργείο και η απάντηση ήταν η αυτονόητη δικαίωσή μας.
            Το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου, όντας εξαιρετικά ασφυκτικό, μας περιόρισε να γίνουν υπηρεσιακές μεταβολές την 1η Σεπτεμβρίου. Ζητήθηκε από τις σχολικές μονάδες να καταγράψουν και να αποστείλουν κενά και πλεονάσματα την 1η/9/2017 χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπηρεσιακών μεταβολών. Συνεπώς πολλές σχολικές μονάδες στα κενά δε συμπεριέλαβαν τα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα σε 2 περιπτώσεις να δοθεί παραπάνω η λιγότερο κενό.

Θέμα 2ο : «Συμπλήρωση ωραρίου αναπληρωτών ειδικοτήτων»

Τη φετινή χρονιά όπως αναφέραμε παραπάνω έγινε η πρόσληψη μέρους των λειτουργικών αναγκών του ΠΥΣΠΕ σε ειδικότητες. Η τοποθέτησή και η συμπλήρωση ωραρίου τους έγινε από το ΠΥΣΠΕ, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Η συμπλήρωση ωραρίου με ώρες ανά σχολική μονάδα θα γινόταν σε επόμενο συμβούλιο, προσμετρώντας για κάθε σχολική μονάδα τις ανάγκες σε πρωινό και ολοήμερο.
Θέμα 3ο : «Ορισμός προϊσταμένων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, αναπληρωτών διευθυντών»
Στη συνεδρίαση αυτή έγινε ο ορισμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων. Να σημειώσουμε ότι πολλές νηπιαγωγοί ορίστηκαν χωρίς αίτησή του και αυτές οι αιρετοί δεν τις ψηφίσαμε. Το επίδομα της προϊσταμένη νηπιαγωγείου είναι πενιχρό για τον όγκο εργασίας της. Έγινε ο ορισμός προϊσταμένων ολιγοθέσιων καθώς και των αναπληρωτών των διευθυντών. Οι θέσεις αυτές έμειναν κενές μετά από άδεια διευθυντή και ο αναπληρωτής ορίζεται για να διεκπεραιώνει τα ζητήματα καθώς και να παίρνει το επίδομα.

Τοποθέτηση αναπληρωτών

Για πρώτη φορά στο νομό η τοποθέτηση των συνάδελφων αναπληρωτών έγινε από το ΠΥΣΠΕΛασιθίου πράγμα το οποίο αποτελεί ένα πάγιο αίτημα του κλάδου.Αν μη τι άλλο αυτό είναι δείγμα σεβασμού του οργάνου και του θεσμού του αιρετού, που ως εκπρόσωπος παρευρίσκεται, τηρεί τη διαδικασία, εκπροσωπεί και ενημερώνει τους συναδέλφους με κάθε τρόπο.

Το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να δοθούν όλα τα λειτουργικά κενά στους συναδέλφους. Μέχρι να παρουσιαστούν όλοι οι συνάδελφοι το συμβούλιο καθόρισε τα κενά και έκανε τις σχετικές συμπληρώσεις ωραρίου ενώ μόλις τελείωσε η προθεσμία αναρτήθηκαν όλα τα πραγματικά κενά και οι πίνακες κατάταξης όλων των αναπληρωτών.
Οι αποσπασμένοι συνάδελφοι που υπηρετούν στη Διεύθυνση ξεπέρασαν τα όριά της αντοχής τους, αφού μέχρι το βράδυ βοηθούσαν στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ως αιρετοί ενημερώναμε με κάθε μέσο για τα κενά και τις τοποθετήσεις τους συναδέλφους μας, που από το πρωί βρίσκονταν στη ΔΙΠΕ Λασιθίου και το βράδυ έπρεπε να γνωρίζουν που θα τοποθετηθούν προκειμένου να μεταβούν και να εγκατασταθούν.
Η τοποθέτηση ξεκίνησε με ειδικότητες και ειδική αγωγή, όπου αναρτήθηκαν όλα τα κενά στους συναδέλφους. Στη συνέχεια ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση νηπιαγωγών και δασκάλων. Σε κενά που θα προέκυπταν,  προβλέφθηκε να υπάρξει η δυνατότητα βελτίωσης θέσης. Ο πίνακας δεν καταστρατηγήθηκε σε καμία περίπτωση και οι συνάδελφοι τοποθετηθήκαν σε κενά τα οποία είχαν αναρτηθεί δημόσια.
Οι  αποφάσεις της ΔΟΕ, του κλάδου, των ολομελειών των αιρετών αλλά και η δικιά μας είναι να δίνονται όλα τα κενά στους συναδέλφους. Το λειτουργικό κενό θα παραμένει όπου κι αν βρίσκεται γι’ αυτό είναι ευθύνη του Υπουργείου να κάνει διορισμούς στις πραγματικές ανάγκες αλλιώς έγκαιρη και πλήρη κάλυψη όλων των κενών από την 1η του Σεπτέμβρη. 



Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017 συμμετείχαμε ως αιρετοί στηντακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.                 Συμπλήρωση ωραρίου ειδικοτήτων
2.                 Καθορισμός λειτουργικών κενών
3.                 Ορισμός προϊσταμένων σχολικών μονάδων
4.                 Αναγνώριση συνάφεια μεταπτυχιακού τίτλου
5.                 Άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου

Θέμα 1ο : «Συμπλήρωση ωραρίου ειδικοτήτων»
Η συμπλήρωση ωραρίου ειδικοτήτων έγινε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία όπως προβλέπεται από τον 50/96-100/97. Το ΠΥΣΠΕ είναι υπεύθυνο για την συμπλήρωση ωραρίου των συναδέλφων λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες κάθε σχολικής μονάδες και τη σειρά κατάταξης των συναδέλφων.


Θέμα 2ο: «Καθορισμός λειτουργικών κενών»
Έγινε καταγραφή των πλεονασμάτων και των ελλειμμάτων των σχολικών μονάδων μετά την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών. Στις ανάγκες συμπεριλαμβάνεται και η λειτουργία του ολοήμερου για να βγουν τα νέα λειτουργικά κενά ειδικοτήτων, ΠΕ70 ΚΑΙ ΠΕ60. Ομόφωνα συμφωνήσαμε να γίνουν βελτιώσεις θέσεων, πλην μιας διαφωνίας που είχε μέλος του ΠΥΣΠΕ- που ισχυρίστηκε ότι θα αναστατωθούν οι σχολικές μονάδες. Από τη στιγμή που υπάρχει έστω και ένα κενό το οποίο δεν έχει δοθεί, οι αιρετοί υποστηρίζουμε να δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους να κάνουν βελτίωση θέσης. Στα κενά συμπεριλαμβάνονται νέες άδειες που προέκυψαν και η ίδρυση ολοήμερων τμημάτων σε νηπιαγωγείο.

Θέμα 3ο : «Ορισμός προϊσταμένων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων, αναπληρωτών διευθυντών»
Στη συνεδρίαση αυτή έγινε ο ορισμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων. Να σημειώσουμε ότι πολλές νηπιαγωγοί ορίστηκαν χωρίς αίτησή τους και αυτούς τους ορισμούς οι αιρετοί δεν τους ψηφίσαμε. Το επίδομα θέσης της προϊσταμένης νηπιαγωγείου είναι πενιχρό για τον όγκο εργασίας της. Έγινε ο ορισμός προϊσταμένων ολιγοθέσιων καθώς και των αναπληρωτών των διευθυντών. Οι θέσεις αυτές έμειναν κενές μετά από άδεια διευθυντή και ο αναπληρωτής ορίζεται για να διεκπεραιώνει τα ζητήματα καθώς και να παίρνει το επίδομα.

Θέμα 4ο : «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου»
Αφού έγινε εκτενής έλεγχος του φακέλου και των νόμιμων παραστατικών και βεβαιώσεων, ομόφωνα αναγνωρίστηκε η συνάφεια του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών.
Θέμα 5ο : «Άδεια ασκήσεως ιδιωτικού έργου»
Ομόφωνα εγκρίθηκε αφού είχε όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά.

Θέμα 2ο : «Εξέταση αιτήσεων για διάθεση Εκπαιδευτικών»
Αφορά αιτήσεις για διάθεση συναδέλφων για γραμματειακή υποστήριξη. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αιτήσεις.

Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου  2017 συμμετείχαμε ως αιρετοί στην τακτική συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Λασιθίου με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.                  Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ
2.                  Καθορισμός λειτουργικών κενών
3.                  Τοποθετήσεις αναπληρωτών

Θέμα 1ο : «Αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ»
Μετά από εισήγηση των αιρετών και τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου κατά την προηγούμενη διαδικασία, δόθηκε η δυνατότητα στους συναδέλφους να καταθέσουν αίτηση βελτίωσης θέσης σε λειτουργικά κενά τα οποία προέκυψαν. Οι συνάδελφοι είχαν τη δυνατότητα να καταθέσουν δήλωση μέχρι 12:οο μ.μ. και ενημερώθηκε τηλεφωνικά κάθε σχολική μονάδα του νομού. Οι αποσπάσεις έγιναν σε γνωστά σε όλους λειτουργικά κενά για πρώτη φορά από το ΠΥΣΠΕ. Τηρήθηκε η νομοθεσία που διέπει τις αποσπάσεις.

α/α
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΚΛΑΔΟΣ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
ΝΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
1
Αστροπεκάκη Σοφία
ΠΕ60
Νηπιαγωγείο
Μακρύ Γιαλού
Νηπιαγωγείο Γούδουρα
2
Τσιορμπατζή Μαρία
ΠΕ60
5ο Νηπιαγωγείο
Σητείας
4ο Νηπιαγωγείο Σητείας
3
Καραϊνδρου Αθανασία
ΠΕ60
Νηπιαγωγείο
Σκοπής
5ο Νηπιαγωγείο Σητείας
4
Μοκίκα Μαρία
ΠΕ60
Νηπιαγωγείο
Μαλών
5ο Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας

Θέμα 2ο : «Καθορισμός λειτουργικών κενών»
Στη συνεχεία καθορίστηκαν τα νέα λειτουργικά κενά από το ΠΥΣΠΕ και δόθηκαν στους συναδέλφους οι οποίοι επρόκειτο να τοποθετηθούν.
Θέμα 3ο : «Τοποθετήσεις αναπληρωτών»
Οι τοποθετήσεις των συναδέλφων αναπληρωτών έγιναν από το ΠΥΣΠΕ σε κενά που είχαν αναρτηθεί. Δόθηκαν όλα τα κενά και η διαδικασία τηρήθηκε με τη συμμετοχή των αιρετών, αίτημα που χρόνια είχε μείνει ως διεκδίκηση.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Αλέξανδρος Αλεξάκης& Γιάννης Πασπαράκης,  Αιρετοί ΠΥΣΠΕ Λασιθίου



Συνολικες προβολες σελιδας