Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2017

Αστυνομικοί έλεγχοι στη Σητεία για την πρόληψη των τροχαίων

Με σκοπό την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων το Σάββατο το βράδυ διενεργήθηκαν έλεγχοι στην Σητεία, στις εισόδους, σε κεντρικά σημεία της πόλης, κοντά στον κόμβο των φαναριών.
Στην δράση συμμετείχαν ο Διευθυντής της Αστυνομίας Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παπαδάκης και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σητείας, Αστυνόμος Β΄ κ. Γεώργιος Μάλλιος.

Οι έλεγχοι ξεκίνησαν αργά το βράδυ του Σαββάτου και συνεχίστηκαν για αρκετές ώρες.
Οι οδηγοί των διερχόμενων αυτοκινήτων και μοτοσικλετών καλούνταν να επιδείξουν τα τυπικά, απαραίτητα έγγραφα, δίπλωμα και ασφάλεια, υπεβλήθησαν σε αλκοτέστ και οι αστυνομικοί τους πρόσφεραν και τεστ αλκοόλ μίας χρήσεως.
Τα αποτελέσματα των ελέγχων έδειξαν μεγάλο ποσοστό συμμόρφωσης. Οι οδηγοί κατανοούν προφανώς την σπουδαιότητα της σωστής οδικής συμπεριφοράς και των επιπτώσεων της στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Φυσικά η κατάσταση δεν είναι τέλεια και απαιτείται προσπάθεια απ’ όλους και κυρίως από τον κάθε πολίτη -οδηγό ώστε να εμπεδώσει και να εφαρμόζει… τα αυτονόητα.
«Η συγκεκριμένη δράση», ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, «εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων. Δυστυχώς γνωρίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουμε θρηνήσει πολλά θύματα στην Κρήτη. Έχουμε φτάσει δυστυχώς τα 39. Και το Σάββατο είχαμε θανατηφόρο στον επαρχιακό δρόμο Σίσι- Μίλατος. Θέλουμε λοιπόν να περάσουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι όταν οδηγούμε, δεν πρέπει να πίνουμε. Πρέπει όλος ο κόσμος να το συνειδητοποιήσει».
Ο κάθε πολίτης που εισέρχεται στο αυτοκίνητο του, πριν πιάσει το τιμόνι, αμέσως πρέπει να χρησιμοποιήσει τη ζώνη κι ο κάθε δικυκλιστής πριν ανέβει στην μοτοσικλέτα να φορέσει το κράνος.
Και βέβαια όλοι να γνωρίζουν ότι δεν πρέπει να πίνουν. Διότι αν αποφασίσουμε να πιούμε και μετά να οδηγήσουμε, τα αποτελέσματα δυστυχώς μπορεί να είναι και δραματικά.

Τα αλκοτέστ
«Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής μοιράστηκε στους οδηγούς και αλκοτέστ μίας χρήσεως. Μπορεί ο καθένας κάποια στιγμή που είναι στο σπίτι του με την παρέα του και πιει ένα ποτό να κάνει μόνος του ένα αλκοτέστ και να δει την ένδειξη. Οπότε να αντιληφθεί ότι αν με ένα ή δύο ποτήρια, υπάρχει η ένδειξη, πόσο μεγαλύτερη θα είναι όταν βγει για να διασκεδάσει, οπότε σίγουρα δεν θα πιει ένα ή δύο ποτήρια.
Ζητούμενο δεν είναι να μην βγαίνει ο κόσμος, να μην κάνει παρέα. Τα πάντα μπορούμε να κάνουμε πλην όμως να αποφασίσουμε ότι ένας από την παρέα μας δεν θα πιει οπότε να οδηγήσει τους υπόλοιπους με ασφάλεια στο σπίτι τους. Να προστατέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους», πρόσθεσε.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας