Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

Θ. Πατεράκης: Το αεροδρόμιο της Σητείας δεν πρόκειται να κλείσει (Ηχητικό)

Με την αποτίμηση από το διημέρο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου να χαρακτηρίζεται αρνητική από τον Δήμαρχο Σητείας, ο κ. Πατεράκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι όχι μόνο για αυτά που άκουσε αλλά και για το θέμα που φαίνεται πως έχει προκύψει με το αεροδρόμιο της Σητείας και όσοι πτοβληματισμοί ακούστηκαν και στην Ιεράπετρα αλλά και στο Ηράκλειο από τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Ο κ. Πατεράκης ανέφερε πως όχι μόνο δεν δόθηκε καμία δέσμευση για τα προβλήματα, αλλά ακούστηκαν και παράπονα για το αεροδρόμιο από τον Υπουργό ο οποίος ανέφερε πως δεν υπάρχουν τα συνοδευτικά έργα για να το στηρίξουν.
Ο Δήμαρχος της Σητείας ανέφερε πως στο Αναπτυξιακό Συνέδριο πέρα από τους προβληματισμούς του Υπουργού στον οποίο ο ίδιος παρουσίασε στοιχεία για την αύξηση της επιβατικής κίνησης, για το αεροδρόμιο τοποθετήθηκε και ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας ο οποίος τόνισε πως το αεροδρόμιο πρέπει να στηριχθεί και να αναπτυχθεί περισσότερο.
«Το αεροδρόμιο δεν πρόκειται να κλείσει», ήταν το σχόλιο του Δημάρχου της Σητείας.  «Εμείς κρατάμε τη δήλωση και δέσμευση του Πιτσιόρλα και αν στη κυβέρνηση έχουν και άλλες σκέψεις ας τα βρουν μεταξύ τους.»
Για τα υπόλοιπα θέματα του νομού ο κ. Πατεράκης τόνισε πως υπήρξε απογοήτευση για τη μη ανακοίνωση της χρηματοδότησης του προσαγωγού διώρυγας Μύρτους-Μπραμιανών το οποίο όπως είπε είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή στο νομό Λασιθίου. «Μαζί με τα έργα στις Χοχλιακιές Παλαικάστρου τα δύο έργα κοστίζουν 30 εκάτ. ευρώ, δεν είναι δυνατόν να μην μπορούν να βρεθούν αυτά τα χρήματα για να στηριχθεί η οικονομία της περιοχής.» ήταν το σχόλιο του κ. Πατεράκη.
Ακούστε αναλυτικά:



Πηγή : Ράδιο Λασίθι

Συνολικες προβολες σελιδας