Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Διαμαρτυρία του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για το θέμα του ΒΟΑΚ

Επί τάπητος ετέθησαν ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης και οι εξελίξεις γύρω από την κατασκευή του κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θοδωρής Πατεράκης αναφέρθηκε στις κυβερνητικές εξαγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες «ο ΒΟΑΚ ξεκινάει από τα Χανιά και φθάνει μέχρι το Ηράκλειο και το Λασίθι παραμένει εκτός του σχεδιασμού κατασκευής, συντήρησης και λειτουργίας του ΒΟΑΚ. Το  να μείνει το Λασίθι έξω από αυτόν τον σχεδιασμό είναι παράλογο και παράδοξο. Επισήμως να καταργείται ένας Νομός, ο οποίος όλοι αποδέχονται ότι θέλει στήριξη, για να φτάσουμε σε αυτό που λέμε συγκρητισμός και δυνατότητες για ισόρροπη ανάπτυξη στην Κρήτη. Μία τέτοια συμπεριφορά επιβαρύνει πολύ περισσότερο την περιοχή του Δήμου Σητείας.
Θα πρέπει να αναδειχθεί το ζήτημα της αναπτυξιακής προοπτικής του νομού και του Δήμου Σητείας».
Ο κ. Πέτρος Δημητροπουλάκης από τη μείζονα μειοψηφία επικεντρώθηκε στις δυσμενείς επιπτώσεις για την περιοχή της Σητείας από τον αποκλεισμό του νομού και κατ’ επέκταση της περιοχής του σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομοθυμία που καταγράφεται σε επίπεδο νομού, «η οποία πρέπει να αυξηθεί. Πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο η ίδια η κοινωνία. Η αντιπολίτευση και ο επικεφαλής της κ. Νίκος Καραμνωλάκης είχαν θέσει το θέμα του κινδύνου αποκλεισμού του νομού, προ πολλού στο Δ.Σ.».
Η επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Σταυρούλα Καράμπελα επεσήμανε τα κριτήρια που πρέπει να τίθενται ως προς την ανάπτυξη και το αποτέλεσμα αυτής στους εργαζόμενους.
Με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο ζητεί να ανασταλεί η ανάθεση του ελλειμματικού έργου του ΒΟΑΚ, όπως έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, να ενταχθεί στο φυσικό αντικείμενο αυτής της μελέτης όλο το τμήμα του ΒΟΑΚ από Χανιά έως Σητεία. Επίσης να χρηματοδοτηθούν και να ολοκληρωθούν οι εν εξελίξει μελέτες που αφορούν τα τμήματα του ΒΟΑΚ εντός του νομού Λασιθίου.
Αποφασίστηκε επιπλέον να εξουσιοδοτηθεί ο Δήμαρχος -αν χρειαστεί- στην κατεύθυνση κλεισίματος του δήμου και οργάνωσης μίας δυναμικής παρουσίας της τοπικής κοινωνίας κατά την διάρκεια του συνεδρίου στο Ηράκλειο στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει θετική εξέλιξη για το θέμα του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου.
Αλλά και η συμμετοχή του Δήμου και των παραγωγικών φορέων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στα μέσα του μήνα, για να ζητηθεί η στήριξη της Περιφέρειας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας