Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Επένδυση 3 εκατομ. Ευρώ για την αντικατάσταση των φωτιστικών στη Σητεία

Σε πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σητείας η επιτροπή εκλήθη να καθορίσει και τους όρους του συνοπτικού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου συναφούς επιστημονικής υπηρεσίας για την αμοιβή για την παροχή επιστημονικών υπηρεσιών για την προμήθεια κι εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου led εξοικονόμησης ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό και την συγκρότηση επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.

«Προχωρούμε», τόνισε ο κ. Τερζής, «στην απαραίτητη διαδικασία στο πλαίσιο υλοποίησης της προμήθειας και της εγκατάστασης των φωτιστικών σωμάτων led. Ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για το Δήμο Σητείας με το οποίο θα επιτευχθεί η απομείωση της δαπάνης σε ηλεκτρικό ρεύμα για το δημοτικό φωτισμό κατά 70%, σύμφωνα πάντα και με τις επίσημες μελέτες για την χρήση των φωτιστικών led.
Η συγκεκριμένη προμήθεια θα γίνει σε συνεργασία και χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Στόχος είναι να μειωθεί το οικολογικό αποτύπωμα, και του κόστους όσον αφορά τις δαπάνες λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Σε απόλυτους αριθμούς μιλάμε για περίπου 350.000 € κέρδος του Δήμου ετησίως από την εγκατάσταση αυτών των φωτιστικών σωμάτων. Η επένδυση θα στοιχίσει περίπου 3 εκατομ. ευρώ.
Το καταλυτικό ποσό θα προκύψει από τις αντίστοιχες οικονομικές προσφορές των αναδόχων, όταν θα βγει η διακήρυξη. Η σύμβαση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα είναι δεκαετής και έχουμε εκτιμήσει ότι έχουμε την δυνατότητα να αποπληρώνουμε μέσα από το κέρδος της δαπάνης του ηλεκτρικού ρεύματος το τοκοχρεολύσιο και να έχουμε κι ένα έσοδο που θα παραμένει στα ταμεία του Δήμου. Στόχος μας λοιπόν είναι η βελτίωση του φωτισμού, η μείωση του οικολογικού αποτυπώματος και νέες τεχνολογίες στο Δήμο Σητείας.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας