Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Κάηκαν θερμοκήπια στην Ιεράπετρα, τιτάνια μάχη πυροσβεστών (photos)

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΜΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣΣτάχτη έγιναν θερμοκήπια στην Ιεράπετρα και σε απόγνωση είναι οι κάτοικοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται. Mε τη βοήθεια των ανέμων δυνάμωσε η φωτιά που ξέσπασε στη μία τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Στόμιο Ιεράπετρας και έκαψε θερμοκήπια.
Οι φλόγες γρήγορα επεκτάθηκαν και μάχη έδωσαν οι πυροσβέστες για να τις τιθασεύσουν.
Η μάχη των πυροσβεστών ήταν τεράστια.

Κάηκαν θερμοκήπια
Σύμφωνα με το διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων νομού Λασιθίου αντιπύραρχο κ.Βασιλάκη «η φωτιά εκδηλώθηκε ανάμεσα σε θερμοκήπια, σπίτια και επιχειρήσεις και κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε για την κατάσβεσή της. Η φωτιά έκαψε δύο θερμοκήπια, 40 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και ελαιώνες, ενώ κάηκε αρδευτικό δίκτυο και καλώδιο της ΔΕΗ».
Οι φωτογραφία από τη μεγάλη φωτιά που εξασφάλισε το neakriti.gr  

Τιτάνια μάχη
Στην τεράστια επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 30 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα από το Ηράκλειο, κάτοικοι της περιοχής με τα ψεκαστικά τους μηχανήματα, εθελοντές Σαμαρείτες, η ΕΔΙΚ Ιεράπετρας και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης με έδρα τον Άγιο Νικόλαο.
30πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν τιτάνια μάχη
Μάλιστα οι πυροσβεστικές δυνάμεις τέθηκαν σε επιφυλακή, ενώ οι πυροσβέστες παραμένουν στο σημείο για την επιτήρηση των καμένων.

Επικίνδυνο πυροθερμικό κοκτέιλ
Πάντως σύμφωνα με τον κ.Βασιλάκη «στην περιοχή έχει δημιουργηθεί από τους αγρότες ένα επικίνδυνο πυροθερμικό κοκτέιλ από άχρηστα πλαστικά θερμοκηπίων, φυτικά υπολλείμματα, ξύλα και μπάζα που όταν αρπάξουν φωτιά δεν μπορούν να σβήσουν».
Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης 

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας