Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

«Γονάτισε» η αγορά ακινήτων στην Κρήτη λόγω κρίσης

ΑΚΙΝΗΤΑ ΦΟΡΟΣΚατακόρυφη πτώση έχουν σημειώσει οι αγοραπωλησίες ακινήτων τα τελευταία χρόνια, με τα στοιχεία να μαρτυρούν τη δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η αγορά.

Στον πάγο βρίσκονται οι αγοραπωλησίες ακινήτων και φέτος, με την αγορά να εκπέμπει σήμα κινδύνου. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία για την κατακόρυφη πτώση στην αγορά ακινήτων από το 2008 έως σήμερα, μια πτώση που αγγίζει το 95%. Σε σύγκριση με πέρυσι οι αγοραπωλησίες βρίσκονται στα ίδια επίπεδα, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς.
Ακόμα ένα εμπόδιο που μπαίνει από το κεντρικό κράτος στις αγοραπωλησίες ακινήτων είναι το πιστοποιητικό ΤΑΠ, όπως εξηγούν κόλποι της αγοράς, με τον πρόεδρο ιδιοκτητών ακινήτων του Νομού Ηρακλείου, Κώστα Αράπογλου, να εκτιμά ότι θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση στις αγορές ακινήτων της τάξεως του 15% περίπου λόγω ΤΑΠ.
Την ίδια ώρα, πάντως, αυξημένη εμφανίζεται ζήτηση για εξοχικές κατοικίες στην Κρήτη από τουρίστες, ενώ με εντυπωσιακούς ρυθμούς αυξάνεται το ενδιαφέρον του κόσμου για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, το γνωστό airbnb, με τουριστικούς παράγοντες και τους κόλπους της αγοράς να κάνουν λόγο για διπλασιασμό της ζήτησης σε σχέση με πέρυσι και για αύξηση που αγγίζει το 80%.
Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας