Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Ξεκινούν από την ενδοχώρα οι δεύτεροι δολωματικοί ψεκασμοί

Aπό αύριο, Πέμπτη, πρόκειται σύμφωνα με το σχεδιασμό της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Λασιθίου να ξεκινήσει ο δεύτερος ψεκασμός, από ορισμένες περιοχές της περιφέρειας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Όπως είπε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η συντονίστρια του προγράμματος δακοκτονίας στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, γεωπόνος Αγγελική Καραταράκη, ήδη στις αποθήκες της Διεύθυνσης υπάρχει ποσότητα φαρμάκου ικανή για να ξεκινήσουν οι δολωματικοί ψεκασμοί, όχι όμως αρκετή και για την ολοκλήρωσή τους… Η διαθέσιμη ποσότητα του συγκεκριμένου φαρμάκου επαρκεί μόλις για να γίνει ο μισός ψεκασμός στο νομό.
Με τη διευθέτηση που έχει γίνει κατόπιν οδηγιών που έχει δώσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η Περιφέρεια Κρήτης, η εν δυνάμει προμηθεύτρια εταιρεία έχει παραδώσει μια ποσότητα φαρμάκου «έναντι», εν αναμονή της ολοκλήρωσης και της διαδικασίας του διαγωνισμού προμήθειας των νέων φαρμάκων. Προσδοκάται δε, υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με το ρυθμό εξέλιξης των ψεκασμών ότι εν τω μεταξύ θα έχει προχωρήσει η γραφειοκρατική διαδικασία και θα καταστεί εφικτή η ομαλή προμήθεια των ποσοτήτων από τα νέα φάρμακα και της πρωτεΐνης που απαιτούνται.
Οι ψεκασμοί ξεκινούν από την «ηπειρωτική» ζώνη της περιφέρειας του Δήμου Αγίου Νικολάου και σταδιακά θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, δίνοντας προτεραιότητα στις ζώνες με ελαιώνες που έχουν αυξημένη ποσότητα αναρτημένου ελαιοκάρπου.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας