Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Σημειώθηκε μικρή εξέλιξη στην αποκατάσταση του παραλιακού

Μετ’ εμποδίων, αλλά και με κάποια εξέλιξη, προχωρούν οι διαδικασίες για την αποκατάσταση του παραλιακού δρόμου της Σητείας. Δυστυχώς παρ’ ότι στην καρδιά του καλοκαιριού ο δρόμος παραμένει στην γνωστή κατάσταση. Η διέλευση των οχημάτων διεξάγεται από το ένα μόνο ρεύμα σε ένα μεγάλο μέρος του- με ό,τι αυτό συνεπάγεται λόγω αυξημένης κίνησης.

«Όμως πριν από λίγες ημέρες», ανέφερε στην ΑΝΑΤΟΛΗ η Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη, «έγινε η δημοπράτηση του μεγάλου έργου των 140.000 €. Ο διαγωνισμός δεν ήταν άγονος, αφού βρέθηκε ανάδοχος και αναμένεται η συνέχιση της διαδικασίας για την υπογραφή της σύμβασης, κάτι που όμως δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα γίνει.
Τα έγγραφα εστάλησαν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να εγκρίνει την νομιμότητα του έργου. Η Αποκεντρωμένη εκ νέου στέλνει το έργο στην Επιτροπή του άρθρου 18 εγείροντας και πάλι ζητήματα περί νομιμότητας του. Οπότε θα περιμένουμε την σύσκεψη της Επιτροπής του άρθρου 18, προκειμένου να υπάρξει απεμπλοκή του.
Στο προηγούμενο έργο, των 24.000 €, είχε σταλεί και πάλι από την Αποκεντρωμένη στην προαναφερθείσα Επιτροπή, που είναι μία ανεξάρτητη Επιτροπή και αποφάνθηκε ότι πρέπει να κατασκευαστεί το έργο και έχει ξεκινήσει η κατασκευή του.
Το μικρό έργο περιλαμβάνει την προέκταση και την παράκαμψη του πολύ στενού τμήματος που είχε καταρρεύσει κατ’ ουσία τον χειμώνα. Αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες 10 ημέρες.
Εκτιμάται λοιπόν ότι και το μεγάλο έργο, των 140.000 €, δεν θα έχει πρόβλημα και θα ακολουθηθεί η ίδια πορεία και η επέλθει απόφαση της Επιτροπής του άρθρου 18.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας