Πέμπτη, 20 Ιουλίου 2017

Ξερόκαμπος - Στάχτη εκατοντάδες στρέμματα γης εξαιτίας της μεγάλης φωτιάς (Video)

Έπειτα από αρκετές ώρες μάχης με τον πύρινο εφιάλτη, η πυροσβεστική υπηρεσία κατάφερε τελικά ξημερώματα Πέμπτης να θέσει υπό μερικό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε απόγευμα Τετάρτης στην περιοχή Ξερόκαμπος Ζήρου, νότια της Σητείας.

Από αργά χθες το βράδυ είχε διαφανεί ότι ήταν θέμα ωρών οι πυροσβέστες να την "τιθασεύσουν" ,ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν όλο το βράδυ, καθυστερούσαν την πλήρη υλοποίηση του σχεδίου τους.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, παρανάλωμα του πυρός έχουν γίνει περισσότερα από 300 στρέμματα γης χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ δύναμη της πυροσβεστικής με 4 οχήματα και 8 άνδρες αλλά και ένα πεζοπόρο τμήμα, εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο με στόχο το συντομότερο δυνατό να σταματήσουν εξ' ολοκλήρου το ήδη καταστροφικό έργο της φωτιάς.
Ευτύχημα αποτελεί το γεγονός ότι δεν κινδύνευσε αθρώπινη ζωή ενώ το σημείο που εκδηλώθηκε δεν ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή.
Επίσης στο χάρτη επικινδυνότητας πρόκλησης φωτιάς λόγω ισχυρών ανέμων η περιοχή του Λασιθίου βρίσκεται στο 3 γεγονός που δίνει μεγαλύτερο πάτημα στην πυροσβεστική για την πλήρη κατάσβεση του μεγάλου πύρινου μετώπου.

Το χρονικό
Να σημειωθεί ότι στις 19.54 απόγευμα Τετάρτης ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άντρες της οποίας έσπευσαν αμέσως στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε σε χαράδρα όπου η βλάστηση είναι χαμηλή και μακριά από κατοικημένες περιοχές.
Στο σημείο από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν  7 οχήματα με 14 άντρες. Επίσης στον Ξερόκαμπο έφτασε δυο πεζοπόρα τμήματα με 5 άτομα έκαστο , ενώ υπήρξε συνδρομή δύο οχήματα ΟΤΑ και ένα βυτιοφόρου που εφοδιάζονταν από την αεροπορική βάση της περιοχής.
Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη- Αγγέλα Δουλγεράκη

Πηγή : Nέα Κρήτη

----------------------------------------------------------------------------------------------
 Πυρκαγιά στον Ξερόκαμπο Σητείας

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει εδώ και δύο περίπου ώρες (19/07/2017) στον Ξερόκαμπο Σητείας κινητοποιώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κοντά στην περιοχή κοντά στην περιοχή Χαμαίτουλο με κατεύθυνση προς τον Ξερόκαμπο ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα.

Πηγή : Ράδιο Λασίθι


------------------------------------------------------------------------------------------

Ολονύκτια «μάχη» με τις φλόγες
Περισσότερα από 300 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης έχει κάψει η πυρκαγιά στην περιοχή της Ζήρου στο δρόμο προς τον Ξηρόκαμπο που ξέσπασε χθες στις 8.00 το βράδυ.
Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις που βρέθηκαν άμεσα στο σημείο της πυρκαγίας έδωσαν όλη τη νύχτα «μάχη» με τις φλόγες.
Η φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστους λόγους και έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.
Η περιοχή δεν είναι κατοικημένη και για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν επτά οχήματα με 20 άνδρες, δύο υδροφόρες του δήμου και της Αεροπορίας, πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ καθώς επίσης και ομάδα εθελοντών.
Η ηγεσία της πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού βρέθηκε στην έκταση της φωτιάς για τον πλήρη συντονισμό δεδομένου των δύσκολων συνθηκών που επικρατούσαν σχετικά με την κατάσβεσή της.

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας