Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

Στις εκπτώσεις παραμένουν οι ελπίδες των εμπόρων

Έχουν ξεκινήσει, βάσει του νόμου 4177/13, την δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι τέλος Αυγούστου. Στην αγορά της Σητείας τα ποσοστά των εκπτώσεων κυμαίνονται από 20% έως 50% και ο εμπορικός κόσμος προσδοκά σε αύξηση της καταναλωτικής κίνησης, αφενός λόγω της ισχύος του θεσμού των εκπτώσεων και αφετέρου λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας στο πλαίσιο της καλοκαιρινής σαιζόν.

Ωστόσο μέχρι σήμερα η τρέχουσα χρονιά δεν είναι ικανοποιητική. Το έτος ξεκίνησε υποτονικά με την κίνηση να μην είναι σε καμία περίπτωση η επιθυμητή για τον εμπορικό κόσμο, ωστόσο αναμενόμενη δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει η πλειοψηφία του κόσμου, ως αποτέλεσμα της χρόνιας πλέον οικονομικής κρίσης που βρίσκεται συνολικά η χώρα και άρα και η περιοχή της Σητείας.
Σε αντίθεση λοιπόν με την εκπτωτική περίοδο του Χειμώνα, ο εμπορικός κόσμος ευελπιστεί ότι οι θερινές εκπτώσεις θα επιφέρουν καλύτερο αποτέλεσμα τόσο για τον ίδιο όσο και για τον κόσμο που θα έχει την ευκαιρία – και ίσως καλύτερη ψυχολογία λόγω καλοκαιριού – να κάνει τις αγορές του καλύπτοντας προσωπικές και κοινωνικές ανάγκες που αυτήν την περίοδο είναι αυξημένες.
Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας κ. Μάρω Νικητάκη με δηλώσεις της στην ΑΝΑΤΟΛΗ «η φετινή χρονιά από την αρχή της μέχρι τώρα ήταν πολύ δύσκολη λόγω των γνωστών οικονομικών καταστάσεων που έχει περιέλθει ο κόσμος, αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών που εξακολουθούν να εφαρμόζονται. Η θερινή σαιζόν ξεκίνησε με δειλά βήματα θα λέγαμε. Ελπίζουμε όμως όσο εξελίσσεται, στο πλαίσιο και των εκπτώσεων, θα είναι καλύτερη. Σε αυτό αναμένεται να συμβάλει και η αύξηση της επισκεψιμότητας η οποία βέβαια στην περιοχή της Σητείας δεν είναι τέτοιου μεγέθους όπως σε άλλες περιοχές, αλλά ωστόσο καταγράφεται μία κινητικότητα. Ειδικά φέτος με την έναρξη των πτήσεων τσάρτερ κάθε εβδομάδα από την Δανία και την Σουηδία, έχει αυξηθεί η κίνηση στα ξενοδοχειακά καταλύματα και τα καταστήματα εστίασης κάτι που αναμένεται στο πλαίσιο της αλυσίδας που υπάρχει, να συμβάλει θετικά συνολικά στην τοπική οικονομία. Ευελπιστούμε λοιπόν ότι θα είναι καλύτερο το αποτέλεσμα των θερινών εκπτώσεων σε σχέση με αυτό των χειμερινών».
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας