Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Τονωτική «ένεση» το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών

ΑΓΡΟΤΗΣΑναρτήθηκαν οι πίνακες με τα αποτελέσματα αξιολόγησης των αιτήσεων που υπέβαλαν στο υπομέτρο 6, οι νέοι και νέες γεωργοί του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020.
Πρόκειται συνολικά για 1198 δικαιούχους, με συνολικό ποσό δημόσιας δαπάνης 24.εκατομμύρια 611χιλιάδες ευρώ, για τους οποίους δεν απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών.

Επίσης πίνακας με 34 εν δυνάμει δικαιούχους, που απαιτείται προσκόμιση επιπλέον δικαιολογητικών μέσα στον επόμενο μήνα και επίσης πίνακας με τους 451 επιλαχόντες που γίνεται προσπάθεια να αυξηθεί το κονδύλι και να ενταχθούν αλλά και 83 συνολικά απορριπτόμενους του προγράμματος.
Οι υποψήφιοι πάντως, των οποίων οι αιτήσεις έχουν συμπεριληφθεί στον Πίνακα Αποτελεσμάτων έχουν δικαίωμα υποβολής ένστασης μέσα σε δεκαπέντε ημέρες, ενώ όσοι δικαιούχοι δεν επιθυμούν την ένταξη τους στο Υπομέτρο 6.1. θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση μη ένταξης εντός πέντε εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης.
Υπολογίζεται ότι το ποσό που θα λάβουν για την εγκατάσταση οι νέοι αγρότες θα φτάσει σε κάποιες περιπτώσεις μέχρι και τις 20 χιλιάδες, με τον αντιπεριφερειάρχη πάντως να εξηγεί ότι μπορεί μια τέτοια προοπτική να είναι ουσιαστική για τον αγροτικό τομέα, δεν αποτελεί όμως συνήθως μια επιλογή ζωής για τους νέους, που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες αν τελικά θα μπουν στο πρόγραμμα και όντως θα γίνουν αγρότες και θα παραμείνουν στο χώρο.
Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραΐτη

Πηγή : Νέα Κρήτη

Συνολικες προβολες σελιδας