Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Την Κυριακή το 5ο Φεστιβάλ Νεανικών Συγκροτημάτων στη Σητεία

Για πέμπτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί φέτος το Φεστιβάλ Νεανικών Συγκροτημάτων στη Σητεία την Κυριακή 23 Ιουλίου στις 8.30 το βράδυ. Η θεσμοθετημένη εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στην κεντρική πλατεία της Σητείας.

Το 5ο «Rock Fest» συνδιοργανώνουν οι Σύλλογοι Φίλων Δημοτικού Ωδείου Σητείας και Φίλων Μουσικής Σητείας, ο Δήμος, ο ΔΟΚΑΣ και η Δημοτική Κοινότητα Σητείας. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει αναλάβει η Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Σητείας κ. Τζούλια Κρος.
Το ξεκίνημα και η εξέλιξη
«Το Φεστιβάλ», ανέφερε η κ. Κρος, «ξεκίνησε ως ένα εγχείρημα να αναδειχθεί και να προβληθεί το πλούσιο νεανικό μουσικό δυναμικό της περιοχής. Βλέπαμε πολλά παιδιά στο Ωδείο, που ασχολούνταν εκτός της κλασικής μουσικής και με άλλα ήδη, σε μικρές ή μεγαλύτερες παρέες. Σκεφτήκαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα Φεστιβάλ ώστε τα παιδιά, οι νέοι άνθρωποι της περιοχής να δείξουν το ταλέντο τους. Επίσης να έχουν ένα κίνητρο ώστε να βρεθούν, να δουλέψουν σε ομάδες και να έχουν μία ενδιαφέρουσα ενασχόληση το καλοκαίρι»
Τα δύο πρώτα χρόνια νεανικά συγκροτήματα έδιναν δυναμικό «παρών» στο Μεσογειακό Φεστιβάλ και κατόπιν δημιουργήθηκε το «Rock Fest» πάντα όμως με την στήριξη, όπως τόνισε η κ. Κρος, του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σητείας, αλλά κι άλλων φορέων και συλλόγων, όπως του νεοσύστατου Συλλόγου Φίλων του Ωδείου Σητείας κλπ.
Αυξάνονται οι συμμετοχές
Φέτος το Φεστιβάλ καταγράφει τη μεγαλύτερη συμμετοχή συγκροτημάτων από κάθε άλλη χρονιά. Τα οκτώ συγκροτήματα απαρτίζουν περίπου 40 νέοι, παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και φοιτητές. Μάλιστα συμμετέχουν για πρώτη φορά και νέα συγκροτήματα, ένδειξη του ότι πλέον ο θεσμός διευρύνεται και πλαισιώνεται από περισσότερους νέους ανθρώπους.
Σταθερά αυξανόμενη είναι όμως και η ανταπόκριση του κοινού, αφού κάθε χρόνο ο χώρος διεξαγωγής του Φεστιβάλ πλημμυρίζει από θεατές, ντόπιους κι επισκέπτες, που επιβραβεύουν με το πιο θερμό χειροκρότημά τους τα παιδιά.
«Καλούμε και φέτος τον κόσμο να έρθει και να απολαύσει μία θεωρούμε πολύ όμορφη βραδιά στηρίζοντας την ιδιαίτερη αξιόλογη προσπάθεια των παιδιών», πρόσθεσε η κ. Κρος.

Τα 8 συγκροτήματα
Τα συγκροτήματα και τους μέλη που θα συμμετέχουν στο «5ο Rock Fest» είναι:
– 3/5: Ελεάνα Τσουκνάκη φωνή, Βασίλης Κριθαράκης κιθάρα, Μαρία Παπαδάκη πλήκτρα
– DK Wisdom: Δέσποινα Συντιχάκη φωνή, Δέσποινα Χρυσοουλάκη φωνή, Γιάννης Παπαδάκης κιθάρα και φωνή, Κασάντρα Μπραούσι κιθάρα, Ενερίκ Φιλάι φωνή
– Embraced Souls: Νίκος Κολυδάκης φωνή, Βασίλης Κριθαράκης κιθάρα, Καίτη Δημητροπουλάκη τύμπανα
– Open Roads με τους Μαρία Παπαδάκη φωνή, Βασίλης Κριθαράκης κιθάρα, Καίτη Δημητροπουλάκη τύμπανα
– The Gamblers: Μαριάννα Ντανελάρηφωνή, Δημήτρης Ψαρουδάκης φωνή και κιθάρα, Τάκης Περράκης κιθάρα, Γιώργος Σαββοιδάκης πλήκτρα, Μάριος Μαμούτης τύμπανα
– Τρεις και Ροκ. με τους Νίκος Δρετάκης κιθάρα και φωνή, Κων. Γιακουμάκης κιθάρα και φωνή, Καίτη Δημητροπουλάκη τύμπανα, Κάλλια Πρινιωτάκη φωνή
– Destination Zero με τους Μάριος Μαμούτης φωνή και πλήκτρα, Νίκος Βοβατζάκης κιθάρα, Στέλιος Βοβατζάκης κιθάρα, Πάνος Κουτσικούρης κιθάρα, Σταύρος Δατσέρης μπάσο, Μιχάλης Θεοδουρλής τύμπανα, Ειρήνη Μαρκάκη φωνή, Ηρώ Λουκάκη φωνή
– Β612 με τους Γιώργος Μαυροκουκουλάκης φωνή και κιθάρα, Μάνος Τσιμπιδάκης κιθάρα, Μαρία Κουνελάκη φωνή, Νίκος Μιχελάκης κιθάρα, Γιάννης Γιωργαντάκης μπάσο/μπουζούκι, Νίκος Αϊλαμάκης τύμπανα.
ΜΑΡΙΖΑ ΨΑΡΑΚΗ

Πηγή : Ανατολή

Συνολικες προβολες σελιδας