Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Oμιλία του αρχαιολόγου Δρ. Lucy Goodison στο Πολύκεντρο Σητείας



Την Kυριακή 25 Ιουνίου  2017 στις 19.00 ο πολιτιστικός σύλλογος «Συνομιλώντας με τον Μινωικό Πολιτισμό» σας προσκαλεί στα πλαίσια των "Κορναρίων" στην ανοιχτή ομιλία της διεθνούς φήμης αρχαιολόγου Δρ. Lucy Goodison, που αφορά το βιβλίο της σχετικά με την δεντρολατρεία

«Iερά Δέντρα και άλλες οικολογικές εκπλήξεις"  και θα γίνει στον"Τεχνοχώρο" του Πολύκεντρου Σητείας.


Η διάλεξη της αφορά την λιγότερο γνωστή παράδοση  των ιερών δέντρων,  που μας οδηγεί πίσω στους Μινωίτες. Η Δρ. Lucy Goodison είναι αρχαιολόγος  από το Dorset της Μεγάλης Βρετανίας, με σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambrige. Μέλος του Leverhulme Research και επίτημο μέλος του University College, London. Θεωρείται αυθεντία στην μινωική ταφική αρχιτεκτονική  και στις ιεροτελεστίες.
Σαν διεθνής εισηγήτρια και συγγραφέας συνέγραψε βιβλία πάνω στην ιστορία των θρησκειών, την μυθολογία, την προσωπική αλλαγή μέσο της ψυχοθεραπείας και τις κοινωνικές αλλαγές.

Σαν ανεξάρτητη ερευνήτρια,  πέρασε χρόνια ταξιδεύοντας και ερευνώντας  τις λαϊκές παραδόσεις της Ευρώπης ως προς τα ιερά δέντρα. Το 2010 εκδόθηκε το βιβλίο της «
Holy Trees and other Ecological Surprises» («Ιερά Δέντρα και άλλες Οικολογικές Εκπλήξεις») από τον εκδοτικό οίκο Just Press.
Στην ομιλία της, που θα συνοδεύεται από εικονογραφικό υλικό, θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες της  και θα μας δείξει πως αυτή η παράδοση συσχετίζεται με την μυστηριώδη δεντρολατρεία της προϊστορικής Κρήτης. 

              
Η  Βίκυ  Χατζοπούλου θα μεταφράζει στα ελληνικά.


Θα επακολουθήσει συζήτηση.

 Η είσοδος είναι ελεύθερη.

https://www.facebook.com/SitiaNea/

Συνολικες προβολες σελιδας